WATERWEG ACTUEEL

EIND DEZE MAAND HEROPENING MOLEN DE WALVISCH SCHIEDAM

EIND DEZE MAAND HEROPENING MOLEN DE WALVISCH SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op dinsdag 27 februari gaan de molendeuren open van de verbouwde molen De Walvisch in Schiedam. Met een restauratie aan de 800m2 buitenmuren, de plaatsing van verdiepingen en meters bekabeling is de molen nu klaar voor de ontvangst van nieuwsgierige bezoekers. In de Schiedamse reus wordt de werking van een korenmolen en de relatie met de rijke jenevergeschiedenis van Schiedam op een interactieve manier overgebracht aan het publiek.

Op de ronde binnenmuren van de molen wordt een spectaculaire film geprojecteerd, waardoor bezoekers het gevoel hebben midden in de film te staan: “Een vader vertelt zijn 8-jarige dochtertje over de geschiedenis van Schiedam waarin jenever de hoofdrol speelt. Oude prenten zijn geanimeerd en worden 180 graden rondom op de muur geprojecteerd. Hierdoor heeft u het gevoel dat u midden in het Schiedam van vroeger staat.

Op de molenzolder leren bezoekers via een interactieve maquette hoe de molen werkt en wat de taak is van een molenaar. Dan is het nog maar één trap omhoog om op de maalzolder uit te komen. De klim wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de stad en de andere korenmolens en kan men de molenaar aan het werk zien.

Na een bezoek aan de verschillende molenzolders kunt u op de begane grond bijkomen in het horecagedeelte. In de molenwinkel zijn (thuis)bakkers en (hobby)koks op het juiste adres voor pure en ambachtelijke bakproducten. Er zijn immers meer dan 100 bakproducten verkrijgbaar, waarvan de meelproducten allemaal in Schiedam gemalen zijn. Bovendien worden de brood- en cakemixen voor het oog van de bezoeker op molen De Walvisch gemengd en verpakt.

Webradio Torpedo

februari 13th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *