Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIGENAREN TAALSCHOOL MAASSLUIS AANGEHOUDEN

MAASSLUIS- De Recherche Inspectie SZW heeft twee verdachten, eigenaren van een taalschool, aangehouden en drie panden doorzocht Maassluis en Rotterdam. De twee mannen worden onder andere verdacht van valsheid in geschrift en misbruik van overheidsgeld dat bedoeld was voor inburgeringsonderwijs. Er is beslag gelegd op administratie, computers, telefoons en banktegoeden.

De verdachten zouden valse facturen en valse verklaringen over deelname aan cursussen hebben ingediend. Zo zouden er urenverklaringen zijn afgegeven zonder dat is gecontroleerd of de inburgeraar bij de lessen aanwezig is geweest en zouden er niet gevolgde lessen zijn gefactureerd en bij DUO gedeclareerd. De taalschool zou cursisten cadeaubonnen en geld hebben verstrekt. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

In Nederland is het verplicht om als allochtoon binnen 3 jaar na aankomst in Nederland inburgeringsexamen te doen. Taalscholen kunnen de buitenlanders helpen met onderwijs om de verschillende onderdelen van dit examen te halen. Voor het betalen van eventueel te volgen lessen kunnen de inburgeraars een lening van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) van maximaal 10.000 euro aanvragen. De taalscholen dienen de facturen in bij DUO en deze betaalt vervolgens de scholen uit als de taalschool een keurmerk van Blik op Werk (BOW) heeft. Vluchtelingen hoeven de lening niet terug te betalen als zij op tijd slagen voor het inburgeringsexamen.

De twee verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris te Rotterdam en zijn voor 14 dagen gehouden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “EIGENAREN TAALSCHOOL MAASSLUIS AANGEHOUDEN

 1. Wederom bevreemd mij dit verhaal niet.Daarom spreken vele gelukzoekertjes zo geweldig goed Nederlands.
  Is uiteraard weer stigmatiserend werken van SZW.
  En DENK maar klagen dat er door migranten zo slecht Nederlands wordt gesproken en speciale cursussen etcetera gegeven moet worden.
  Uiteraard door ‘geselecteerde’ vriendjes.

  1. Onder Melkert had je de ESF1 affaire waarbij ingewijde bestuurders en ambtenaren geld dat besteld was om mensen aan werk te helpen voornamelijk onder de armen van kennissen en familie van die bestuurders en ambtenaren werd verdeeld. Zo waren er inferieure lesprogramma’s en werd geld uitgegeven aan van alles maar zag de doelgroep meestal niets van dit alles, en we weten hoe je in dit land wordt bedreigd als je je mond open durft te doen… Oh ja, bonnetjes bewaren deden de bestuurlijke en ambtelijke oplichters en hun periferie uiteraard niet, maar wel hun slachtoffers daarop vastpinnen!

   Nu hebben we de ESF2-affaire waar nu wel bonnetjes worden ‘geregeld’ maar de mensen voor wie de europese subsidies bedoeld zijn nog steeds achter het net vissen en met de meest infantiele en inferieure meuk worden ‘geholpen’. Kort geleden was hiervan nog een fraai voorbeeld volop in de publiciteit. En dezelfde dieven en andere profiteurs, niet zelden medeplichtig gemaakt met een dik betaalde flutbaan, bedreigen in het kader van de Rutte-doctrine nu pro-actief de slachtoffers van Participatie-, WMO-, Jeugdwet en wat dies meer zij voor zwendelpraktijken waarbij europees belastinggeld met list en bedrog door een bepaalde elite en hun participerende voetvolk onder eigen armen wordt verdeeld.

   Was de graaiereij onder ESF1 nog voorbehouden aan autochtone graaiers, onder ESF2 mochten ook bepaalde allochtone graaiers onder het eufemisme van ‘iedereen doet mee’ meegraaien…

   Enige jaren geleden vroeg ik met een WOB-verzoek ondermeer van deze regio bij het ESF-loket alle aanvragen en beschikkingen om ESF-subsidie op, en dat duurde maar voordat er ook maar iets gebeurde. Pas nadat dwangsommen ter sprake kwamen kwam deze ambtelijke dienst in beweging. Eerst moesten de betrokkenen worden geraadpleegd en dat duurde ook weer eeuwen. Uiteindelijk kwamen de opgevraagde stukken en je raad het nooit:

   Niet de namen van de begunstigden waren zwartgelakt maar nota bene die van de veelal professionele aanvragers-gemachtigden, inderdaad, waarschijnlijk dezelfde kliek die eerder al misbruik van subsidiegelden maakte onder ESF1 en nu met bonnetjes evenzogoed een vette bek haalt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *