Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘EIGEN KRACHT MARKT’ IN HOF VAN SPALAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is van alles te doen aan de noordrand van Schiedam en dat willen WOT Schiedam en DOCK graag laten zien. Om u te informeren over de organisaties die actief zijn in uw wijk organiseren zij de Eigen Kracht Markt. Op zaterdag 12 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u in het centraal gelegen winkelcentrum Hof van Spaland zo’n 20 Schiedamse organisaties ontmoeten. Zij willen u graag laten zien wat ze doen in de wijk en wat ze voor u kunnen betekenen.

De meeste Schiedammers regelen het liefst op ‘Eigen Kracht’ hun zaakjes en er zijn een heleboel (vrijwillige) organisaties die daar graag in ondersteunen. Tijdens de Eigen Kracht Markt kunt u op allerlei manieren informatie en advies krijgen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

De lokaal actieve organisaties die zich tijdens de Eigen Kracht Markt presenteren zijn heel divers. U ontmoet medewijkbewoners die zich inzetten om creatieve, sportieve en gezellige ontmoetingen in uw wijk organiseren. Maar er is ook ondersteuning bij taal en computervaardigheden, mantelzorg en laagdrempelige vervoersvoorzieningen.

De Eigen Kracht Markt wordt gecombineerd met de ‘Wijktafel’ van de gemeente Schiedam. Onder het genot van een vers gezet kopje koffie of thee kunt u in gesprek over uw buurt met mensen van de gemeente, zoals de wijkregisseurs, de brandweer en de wijkagenten.

Wilt u meedoen en meepraten in de wijk en iets betekenen voor uw buurtgenoten, dan zijn er tal van mogelijkheden in Schiedam Noord. U kunt uw eigen talenten inzetten door zelf les te geven en zo uw passie te delen met uw buurtgenoten of mede-Schiedammers ondersteunen als tennis- of fietsmaatje. Kom langs voor een gesprek met mensen en organisaties uit uw wijk. U bent van harte welkom.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *