Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIGEN AED VOOR GROENELAAN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met een gift van 610 euro, afkomstig van ouderensoos Hof in Zuid , is de aanschaf van een Automatische Externe Defibrillator (buurtAED) gegarandeerd. Morgen loopt de actie van de Schiedamse Sabine in ‘t Hout af voor de aanschaf van een ADL aan de Groenelaan. Er moest een bedrag van 2.735 euro worden verzameld binnen een maand. Dat is gelukt.

De buurtAED is een project van Philips en de Nederlandse Hartstichting. Het draait om een actie waarbij buurtbewoners zelf geld inzamelen. Binnen de termijn van 30 dagen moet het bedrag voor een AED met buitenkast bijeen zijn gebracht om een korting te krijgen van ruim 900 euro op de aanschafprijs. Na het afronden van de inzameling BuurtAED hangt de buurt de AED aan een muur in hun straat.

Volgens de stichting achter de inzamelactie zijn in woonwijken momenteel nog te weinig AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.

Een AED geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “EIGEN AED VOOR GROENELAAN SCHIEDAM

  1. Door de inzet van Buurtpreventie Schiedam Zuid en de donatie van Hof in Zuid en natuurlijk de andere donateurs is deze actie gelukt! De inwoonster is hem gestart, maar had het toch wat overschat. Dankzij Buurtpreventie Schiedam Zuid komen er nu 4 AED’s in de wijk te hangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *