Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EHBO HOEK VAN HOLLAND WAARSCHUWT VOOR STEEKVISSEN

HOEK VAN HOLLAND- De EHBO aan het strand van Hoek van Holland waarschuwt voor pietermannen. De resultaten van de steekvissen worden door de hulpverleners gezien, samen met de verwondingen die worden veroorzaakt door kwallen, die deze dagen op de vloedlijn aanspoelen. De steek van de kleine pieterman is in het algemeen niet dodelijk. De vis leeft op de zandbodem langs de kust.

De kleine pieterman wordt 10 tot 18 cm lang en heeft een aantal stekels op zijn rugvin, die zeer giftig zijn. Wandelaars of zwemmers raken meestal gewond doordat ze op een pieterman trappen, die zich verschanst in het zand van het ondiepe water, of omdat ze deze stekel aanraken met de hand.

Wie gewond raakt door de stekelige vis moet zich zo snel mogelijk melden bij de EHBO-post, anders kunnen de symptomen en de pijn lang aanhouden en verergeren. De behandeling bestaat uit het uitspoelen van het gif en de wond met warmte te behandelen. Het slachtoffer mag een pijnstiller nemen en eventueel een anti-allergicum om de symptomen te verlichten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *