Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE WERKZAAMEDEN PROVENIERSBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Proveniersbrug in het centrum van Schiedam is sinds woensdagmiddag 16.00 uur weer toegankelijk voor al het verkeer, dat meldt team Verkeer van de gemeente Schiedam. Vanaf 07.00 uur woensdagochtend was de brug afgesloten wegens werkzaamheden. Voetgangers en fietsers konden er wel door.

Inmiddels zijn nieuwe panamawielen gefabriceerd en zijn diverse onderdelen getest. Tijdens de werkzaamheden van woensdag is onder andere een van de panamawielen uitgehesen.
Inmiddels zijn nieuwe panamawielen gefabriceerd en zijn diverse onderdelen getest. Tijdens de werkzaamheden van woensdag is onder andere een van de panamawielen uitgehesen.

Door de afsluiting van de brug konden de werkzaamheden worden hervat die vorig jaar kwamen stil te liggen. De Proveniersbrug werd in 2013 gerenoveerd, maar sinds vorig jaar zomer kon de brug niet meer open, omdat verschillende onderdelen van het mechaniek zijn afgekeurd. De gemeente wilde zekerheid dat de vernieuwde brug voldoet aan alle eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. In de afgelopen periode heeft de gemeente intensief overlegd met aannemer Van der Made. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn de werkzaamheden woensdag hervat.

Op vrijdag 21 augustus volgt een tweede afsluiting. Ook dan is de brug afgesloten vanaf 07.00 uur. Daarna volgt nog één afsluiting die duurt van 28 september tot en met 16 oktober. Bus en trambaan zijn nu al gestremd tot en met 19 oktober. De binnenstad van Schiedam blijft bereikbaar via een alternatieve route, die met borden wordt aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *