Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE VLAARDINGSE WIELKLEM GEPLAATST

VLAARDINGEN- Parkeerders in Vlaardingen lopen vanaf nu het risico om een wielklem aan hun auto aan te treffen. De eerste wielklem is uitgedeeld. De invoering van de wielklem is slecht nieuws voor wie keer op keer de regels aan zijn laars lapt.

De afgelopen jaren kwam het steeds vaker voor dat er problemen waren met het invorderen van sommige parkeerboetes (in jargon: naheffingsaanslagen parkeerbelasting) in Vlaardingen. Met de wielklem wil de gemeente ervoor zorgen dat iedereen voor het parkeren betaalt op de plaatsen waar dit verplicht is. Door het toepassen van de wielklem kan de betaling van deze openstaande boetes worden verbeterd.

Autobezitters krijgen een wielklem als ze op het moment dat de handhaver een naheffing wil opleggen twee onbetaalde naheffingen hebben én als de handhaver daarnaast niet kan achterhalen van wie de auto is. Voor mensen die een wielklem aantreffen, hoeft dit in veel gevallen geen verrassing te zijn. Niet-betalende parkeerders zijn de afgelopen tijd gewaarschuwd voor de wielklem op de naheffingsaanslag die ze onder hun autoruit vonden. Om de auto weer te bevrijden, moet de bestuurder alle naheffingen en de kosten van de wielklem (online) betalen. Pas daarna wordt de wielklem verwijderd. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *