RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE SUCCES ROLSTOELHANDBAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ter gelegenheid van de Paragames werd in de intieme sporthal van Bavel (NB) het eerste NK rolstoelhandbal georganiseerd. Ventura Rolstoelhandbal was er als debutant bij. Nog niet eerder had het kersverse Schiedamse team een officiële wedstrijd gespeeld. In de eerste wedstrijd tegen het belofteteam van Quintus zat de vrolijke insteek er meteen in. Met vallen en opstaan, zelfs met rolstoel en al, volgde een 5-1 eindstand, de eerste zege ooit voor het fanatieke Ventura.

Toch bleken de teams van SEW en CSV wel een maatje te groot. Ondanks de enorme inzet deed de ervaring van deze teams Ventura de das om. Uiteindelijk ging de strijd nogmaals tegen SEW om de 3e en 4e plaats. Het bleef lang razend spannend, maar door enkele keren balverlies kon SEW scoren uit de snelle break.

Toen de rook van verbrand rubber was opgetrokken, had Ventura een vierde plaats en daarbij de sportiviteitsprijs te pakken. “Het is een mooie afsluiting van 12 weken hard werken. Na de zomerstop gaan we er weer vol tegenaan, onder andere op de sportdagen voor aangepast sporten”, aldus aanvoerder Sicco den Hollander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *