Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE STAP NAAR RAADSENQUETE WARMTENET SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanavond vergadert de raadscommissie over het eventueel instellen van een raadsenquête naar de besluitvorming ‘Nieuwe Energie voor Groenoord’ (NevG). De fracties van OPS, PvdA en LOS hebben een voorstel gepresenteerd. Nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel voor een nader onderzoek moeten regels worden opgesteld en een onderzoekscommissie worden ingesteld.

Op 15 december 2020 ging een krappe raadsmeerderheid akkoord met NevG, de aanleg van het warmtenet van Eneco. Tijdens de behandeling is kostenneutraliteit voor Schiedammers en in de businesscase zelf een belangrijk uitgangspunt geweest voor veel partijen. Inmiddels heeft zich een aantal tegenvallers voorgedaan, die van zodanige aard zijn, dat er zorgen zijn ontstaan over de kostenneutraliteit voor bewoners en de financiële risico’s voor de gemeente. Daarnaast is gedurende en na afloop van de behandeling van het raadsvoorstel NEvG, duidelijk geworden dat er door de betrokken belanghebbenden toezeggingen zijn gedaan en informatie is verstrekt waarvan de status onduidelijk is. Verder is de betrokkenheid en steun van de bewoners van de wijk Groenoord essentieel voor de uitvoerbaarheid van het plan.

Ook is het een wens om nader te onderzoeken op welke manier bewoners zijn geïnformeerd over de plannen, betrokken zijn bij de planvorming en wat er bekend was bij het college over het draagvlak in de wijk.

2 reacties op “EERSTE STAP NAAR RAADSENQUETE WARMTENET SCHIEDAM

  1. Er is geen weg terug, ondanks bijeenkomsten, raadsvergaderingen en enquettes. De colbertboys met de lange teentjes hebben al veel, veel te veel belastinggeld in in teveel jaren in dit onzinnige plan geïnvesteerd.

    1. Als alle bewoners niet mee doen, om hun huis voor ongeveer 40.000 euro te verbouwen lukt het niet meer.
      En voor de particuliere die een ketel hebben, de meeste branden ook op flessengas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *