Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE SCHIP DIEPZEEKADE BIJ HOEK VAN HOLLAND

Innovation GeoSea De bijna vijf jaar oude Innovation heeft een krachtige kraan van 1500 ton en een laadcapaciteit tot 8000 ton. Het hefvaartuig laadt en installeert 120 meter hoge windturbines met een vermogen van 6 MW+, evenals zware funderingen in waterdieptes tot 65 meter. Dankzij de all-in-one oplossing van laden, vervoeren en installeren is de Innovation volledig zelfvoorzienend.
Innovation GeoSea
De bijna vijf jaar oude Innovation heeft een krachtige kraan van 1500 ton en een laadcapaciteit tot 8000 ton. Het hefvaartuig laadt en installeert 120 meter hoge windturbines met een vermogen van 6 MW+, evenals zware funderingen in waterdieptes tot 65 meter. Dankzij de all-in-one oplossing van laden, vervoeren en installeren is de Innovation volledig zelfvoorzienend.
HOEK VAN HOLLAND- Dit weekend arriveert het eerste zeeschip aan de nieuwe diepzeekade op Maasvlakte 2 tegenover Hoek van Holland. Het schip, het jack-up hefvaartuig Innovation van de Belgische DEME Groep, komt monopiles voor een windpark aan de oostkust van het Verenigd Koninkrijk laden. Dit zijn funderingen voor windmolens op zee. Sif is marktleider voor de fabricage voor deze monopiles.

Met de aankomst van de Innovation wordt de eerste 150 meter van de in totaal 460 meter lange diepzeekade in gebruik genomen. De kade heeft de grootste kerende hoogte (30 meter) van de gehele haven: Dat is de hoogte tussen bovenkant van de kade (+5m NAP) en het niveau in de bodem waar beïnvloeding kan plaatsvinden (-/- 25m NAP). Jack-up schepen meren af met hun spudpalen. De spudpalen penetreren in de waterbodem en beïnvloeden daarmee die bodem. Om deze reden is er een grote kerende hoogte.

Het beursgenoteerde staalconstructiebedrijf Sif bouwt sinds de zomer van 2015 in een sneltreinvaart de vestigingsplaats van zijn monopiles-afdeling op een 42 hectare groot terrein van de Maasvlakte 2. Inmiddels is de kolossale assemblage- en de coatinghal al in gebruik genomen. Op dit moment worden twee monopiles met een maximale lengte tot 80 meter per week opgeleverd. In juli 2017 moet het bedrijfsterrein volledig gereed zijn. Het publiek kan de activiteiten van Sif Group op de voet volgen tijdens de rondvaarten vanuit FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op de Maasvlakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *