Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE PAAL VAN DER VALK HOTEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- De eerste paal van het Van der Valk Hotel Schiedam is zojuist de grond ingeslagen door wethouder Fahid Minhas (VVD). Het echtpaar Peter en Eveline Van den Hul – Van der Valk heeft met alle aanwezigen op Sportpak Harga Noord getoost op een nieuwe mijlpaal en een voorspoedige bouw.

Architectenbureau P.A.M. Teunissen is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit Van der Valkhotel aan de afrit van de A20. Het complex opent in het najaar van 2020.

Het gaat niet alleen om een hotel, maar ook om een restaurant en congrescentrum. Er is ruimte voor bijna honderdtachtig kamers, negen suites, een congrescapaciteit voor vierhonderd mensen, tien conferentiezalen, een restaurant met circa tweehonderdvijftig couverts a la carte en driehonderd couverts Live Cooking, een skybar en wellness.

De naam Van der Valk zong al een tijdje rond in Schiedam. Dat de hotelketen, bekend van de kers op de appelmoes, zich wilde vestigen op sportpark Harga was geen geheim.

Van der Valk wil op Harga Noord samenwerken met het Franse sportwarenhuis Decathlon, maar rond de komst van Decathlon loopt nog altijd een procedure bij de Raad van State tegen een aanwijzing van de provincie.

De gemeente Schiedam kan haar ambities op het gebied van sport, groen, wonen, duurzaamheid en leisure waarmaken door een volledige gebiedsontwikkeling van Harga. Het concept van een hotel met congresfaciliteiten past volgens de gemeente uitstekend op deze locatie in de oksel van de A20 en A4, in de nabijheid van het Vlietland Ziekenhuis, het Sportpark Harga en woningen in Park Harga.

De commissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft eerder al positief geadviseerd over de bouw. Het plan viel op, omdat het volgens de onafhankelijke deskundigen van de commissie gaat om een bijzondere kwaliteit met een grote invloed op de omgeving, waarbij het proces op een interessante wijze verliep.

Foto’s: Arne van der Zande

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “EERSTE PAAL VAN DER VALK HOTEL SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *