Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE KOEIEN OP HAVENWATER BIJ GEMEENTEGRENS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De koeien zijn ingescheept op de Floating Farm, het stuk drijvende bio-industrie nabij de gemeentegrens van Schiedam. Het bedrijf beschikt over alle vereiste vergunningen, maar amper 24 uur na de aankomst van de eerste dieren in de Merwehaven is de kritiek niet van de lucht.

Het opvolgend raadslid Arie Villerius, van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS), heeft het over een dier-onterende bedrijf, dat eigenlijk in Schiedam ligt, maar net op Rotterdams grondgebied. Villerius: ‘Koeien horen in een wei en niet op een stalen, betonnen, drijvend platform. Schande dat de Rotterdamse raad dit heeft toegestaan’.
Vanuit die Rotterdamse raad laat de fractie van de PVV weten: ‘Weilanden plempen we vol met zonnepanelen en koeien zetten we op een drijvend metalen eiland in de Maas. Heel logisch allemaal in de wereld van de klimaatgekkies’.

Naast het drijvende koeienverblijf liggen ook zonnepanelen op het water.

In de officiële plannen wordt gesproken over een drijvende koeientuin: een betonnen ponton van 2.000 ton met ‘een diervriendelijke vrijloopstal’ voor veertig koeien. In de tweede fase wordt een tweede ponton geplaatst naast het eerste met daarop een kippenstal met 6.000 kippen, met een vergelijkbaar gewicht als de koeienstal. Ook deze stal wordt omschreven als ‘diervriendelijk’ (3 sterren beter leven van de Dierenbescherming) met bovendien ‘een zeer lage emissies van geur, ammoniak en fijnstof’.

Bewoners van de Grensflat langs de Rotterdamsedijk in Oost zijn bang voor een constante mestlucht in de woonkamers. Om te garanderen dat de geuroverlast van de Floating Farm naar de omgeving wordt bewaakt, is door Rotterdam een Geurverordening opgesteld. De verordening zou nodig zijn, omdat de huidige milieuwetgeving vooral is gericht op grote veehouderijen. De Floating Farm wordt gezien als ‘betrekkelijk kleinschalig’.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

23 reacties op “EERSTE KOEIEN OP HAVENWATER BIJ GEMEENTEGRENS SCHIEDAM

 1. volkomen losgeslagen deze gemeente om dieren op Pontons tegaan houden Zet er flats op voor menen die op t water willen wonen,, of mensen die overlast geven in hun buurt.
  Nu krijg je vervoer over water voor voer, water, mest afvoeren……
  is er ook gedacht aan dat een ponton gaat wiebelen bij harde wind, in de zomer het vee snel zal verbranden door de straling vn de zon op het water?

 2. We hebben sinds kort een drijvende boerderij. Zoals je op de video kan zien staan de hooibalen langs de noodroute voor de koeien, dus zodra er iets gebeurt kunnen ze geen kant op. Dat daar buiten, die koeien staan op een stalen constructie boven het water en mogen verblijven onder in het constructie in de nacht. Volgens de gemeente Schiedam is dit een “kunst” project. Volgens de borden is het een zelfvoorzienende drijvend boerderij. Met volle onbegrip kijk ik naar dit spektakel, hoe de koeien ingeladen worden in dit drijvende fabriek. Er is zoals op de beelden te zien, geen overeenkomsten met een daadwerkelijke boerderij. De koeien staan tussen “fietsenstallingen” want zo ziet het er gewoon uit en mogen de hele dag dobberend boven water bewonderd worden als “kunst”. Dierenasiel moest sluiten wegens geld en ruimtegebrek, de tippelzone wordt in een woonwijk geplaatst en levende koeien als kunst. Burgemeester van Schiedam u moet u diep schamen dat u daadwerkelijk hier over vergaderd heb terwijl er genoeg probleemsituaties zijn die opgelost moeten worden. Geld had u misschien beter kennen gebruiken voor speeltuinen, kinder activiteiten of de vernieuwing van uw stad. Als u toch zo graag levende dingen wilt zien dobberen in uw stad, denk dan eens aan de tippelzone of de gedetineerden die niet meer te redden zijn.Ga zelf er op staan met u feestneus en uw mooie ketting.Maar geen levende dieren.

 3. Te idioot voor woorden. Maar volkomen van deze tijd waarin we het steeds normaler vinden om de meest idiote dingen uit te halen met dieren, ze te mishandelen en misbruiken. Ik schaam me een mens te zijn.

 4. Beste,

  Dit ia toch geen vorm van dierenhouden? Denkt u dat dit acceptabel en diervriendelijk genoeg is? Waarom moet dit zo en voor wie ?

  Betalen wij hier gemeente-geld voor? Ik betaal hier liever niet voor en zie onze bijdrage naar dingen gaan die belangrijk zijn voor Schiedam en zijn of haar inwoners.

  De dieren hoe gaat het daarmee met noodweer en warmte? Wat dan ? En horen zij niet in een diervriendelijke omgeving dan dit? Acceptabel??

  Sorry maar dit gaat echt te ver. Opheffen die handel en naar een goed boerenbedrijf waar de dieren in de weide kunnen grazen. Dieren zijn geen projectjes van een gemeente. Shame on you !

 5. Koeien horen op gras te staan. Hier is alles mee gezegd.
  Allemaal bedacht door mensen zonder verstand en empathie. Walgelijk

 6. Koeien horen op gras te staan. Hier is alles mee gezegd.
  Allemaal bedacht door mensen zonder verstand en empathie. Walgelijk

  1. Koeien horen op gras te staan. Hier is alles mee gezegd.
   Allemaal bedacht door mensen zonder verstand en empathie. Walgelijk!
   Svp gewoon plaatsen want dit is echt mijn eerste reactie.

 7. Wat een walgelijke dieronvriendelijke praktijken! Om maar niet te spreken over de gevaren voor die arme beesten… Er hoeft maar één losgeslagen holbewoner het idee vatten om hooi in de fik te steken en die dieren zijn ten dode opgeschreven… Schiedamse Alcatraz voor koeien, een andere bewoording heb ik er niet voor. Gemeente Schiedam, ga je DIEP schamen!!!

 8. Ik ben sprakeloos….😡
  ‘Dierenwelzijn’ en een ‘betonnen verblijf’ in één adem noemen is toch wel heel erg bizar.
  Maar daarnaast… wat gaat men doen als er brand uitbreekt? Duwen ze dan de koeien in de Maas?
  Of is de zoveelste ‘stalbrand’ in NL niet belangrijk?
  En Beter Leven gaat volgens het artikel hieraan zijn drie sterren keurmerken geven? Ik ga dit zeker volgen/verder uitzoeken. Dieren hebben geen stem maar wij wel!

 9. Vreselijk dit is niet normaal 😡😡😡😡
  De koeien horen in de wei .
  Wordt steeds gekker het draait alleen maar om geld geld en nog eens geld en niet om de dieren schande😥😥😥😥

 10. Knots knetter gek…
  WAT moet er gebeuren om dit soort idioten weer bij zinnen te krijgen?

  GA STEMMEN 23 MEI …
  STEM ZE WEG!!!!

 11. Ik ben ook geen fan van deze oplossing, maar de gemeente Schiedam valt niets aan te rekenen; het is een Rotterdams project en ligt (net) over de grens met Schiedam.

 12. Dit is te gek voor woorden wie hiermee ingestemd heeft hoort toch niet in de gemeenteraad.
  Ga alstublieft nog eens na of dit goed is voor de koeien .

 13. Als de koeien op het water hadden moeten leven waren het wel zeekoeien geworden, de wereld op zijn kop, die dieren horen gewoon op het land en in de wei. Moeste er weer iemand punten scoren of zo, echt getikt dit.

 14. Te gek voor woorden. Ik reed er langs met mijn vriend uit Griekenland….heb iemand nog nooit zo verbaasd gezien als hem.Hier in Nederland kan alles riep hij hard…stelletje gekken ……en ja…gelijk heeft hij . Dieren horen niet op een platform in een haven te staan, maar vrij in de wei waar ze kunnen grazen,rennen,bokken. Ik snap hier helemaal , maar dan ook helemaal niets van. Gemeente Schiedam…plaats een flat hierop en laat startende jongeren eindelijk een betaalbare woning kunnen betrekken zodat ze niet tot in de treuren bij hun ouders hoeven te wonen. Bouw betaalbare woningen voor de jonge generatie
  in plaats van deze idioterie en in mijn ogen grote dierenmishandeling !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *