Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN STAP DICHTERBIJ

VLAARDINGEN- De meest recente aanvraag voor de oprichting van een eerste islamitische basisschool in Vlaardingen is tijdig ingediend en gaat vergezeld van een leerlingenprognose. Dat laat het gemeentebestuur van Vlaardingen weten. Dat betekent dat het verzoek inhoudelijk kan worden behandeld. De PvdA heeft vorige week al verzocht de aanvraag op de agenda te zetten van de gemeenteraad voor bespreking.

Om een bijzondere basisschool te stichten moet die door de gemeenteraad opgenomen worden in het zogenoemde ‘plan van scholen’. Een plan van scholen is een door de gemeenteraad vastgesteld overzicht van nieuwe scholen.

Het schoolbestuur dat een basisschool wil stichten moet op basis van leerlingenprognoses aantonen dat voldoende leerlingen de school gaan bezoeken. Het aantal leerlingen moet minimaal de stichtingsnorm bedragen. De stichtingsnorm voor Vlaardingen bedraagt 303 leerlingen. Dit aantal leerlingen moet binnen 5 jaar op de school aanwezig zijn en gedurende 15 jaar in elk geval zo blijven.

In Vlaardingen zijn in de loop der jaren al meerdere pogingen gestrand voor de oprichting van een eerste islamitische basisschool in de haringstad. Vlaardingen wil niet dat er een school wordt gesticht die door te weinig leerlingen wordt bezocht. Het percentage niet westerse allochtonen in Vlaardingen was tot vorig jaar nog onvoldoende voor een islamitische basisschool.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “EERSTE ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN STAP DICHTERBIJ

  1. Een islamitische school houdt weer in dat men niet wil integreren. De kinderen kunnen naar een gewone school. Er zijn genoeg scholen waar ze heen kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *