Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN OP AGENDA GEMEENTERAAD

VLAARDINGEN- De Stichting Islamitisch College (SIC) heeft voor het eerst een volledige aanvraag ingediend voor het oprichten van een islamitische basisschool in Vlaardingen. Dat heeft de griffie bekend gemaakt naar aanleiding van vragen van de PvdA. Stefanie Solleveld (PvdA): “Dat vraagt dan denk ik wel om behandeling. Tot op heden was een aanvraag nooit compleet, dus dit is wel even een verandering van zaken.”

Het stadsbestuur van Vlaardingen buigt zich volgende week in de collegevergadering over de nieuwe aanvraag van de SIC. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar): “Dus dan kan ik het meenemen dat u het graag wilt bespreken.”

In Vlaardingen zijn in de loop der jaren al meerdere pogingen van de SIC gestrand voor de oprichting van een eerste islamitische basisschool in de haringstad. Vlaardingen wil niet dat er een school wordt gesticht die door te weinig leerlingen wordt bezocht. Het percentage niet westerse allochtonen in Vlaardingen zou (nog) onvoldoende zijn voor een islamitische basisschool.

In Schiedam heeft de SIC twee basisscholen en werkt aan de uitbreiding van één. Op dit moment bezoeken ook leerlingen uit Vlaardingen en Maassluis de twee islamitische basisscholen in Schiedam.

Het tv-programma Nieuwsuur wist vorig jaar de hand te leggen op ‘De gids voor moslimjongens’. Het boek werd gebruikt op islamitische basisscholen in Schiedam. In de gids wordt gewaarschuwd voor muziek dat een oproep van de duivel zou zijn. Ook zien de programmamakers een passage die de strike scheiding van jongens en meisjes voorschrijft. De schrijfster van de Gids voor Moslimjongens is de bekeerlinge Asma Claassen. Zij is zeer betrokken bij de SIC. Claasen heeft deel uitgemaakt van het bestuur van SIC in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “EERSTE ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN OP AGENDA GEMEENTERAAD

  1. serieus ze moeten eerst is aan onze eigen kinderen denken …vooral de zml scholen en voor speciale kindjes mijn kindje zit hierom al 4 maanden thuis al deze speciale scholen zitten bomvol en al zou mijn kindje naar school kunnen dan word het pas september dus zou hij een jaar thuis zitten….ff serieus

  2. De grootste onzin. Wat heeft het voor meerwaarde aan onze maatschappij. Ieder kind in Nederland moet naar een gewone school. Kind is in Nederland dus zal veel westerse de dingen moeten leren om zich te ontwikkelen en mee te draaien in dit westerse land. Na school kunnen ze naar een bijles gaan om Arabisch of wat dan ook te leren. Ze willen hier wonen dan zullen ze zich moeten aanpassen en net als elk ander kind dezelfde opleiding moeten genieten. Ik vind het ongezond en abnormaal als dit anders zou gaan. In de moslim wereld hoeven wij christenen ook niet aan te komen om een aparte school te willen of een kerk te bouwen ff ie word gelijk in de fik gezet. De moskee is er al en daar moet het maar bij blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *