WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE GEAUTOMATISEERD BOODSCHAPPENKRATTENVULLER AH IN BARENDRECHT

BARENDRECHT- In Barendrecht komt het eerste geautomatiseerd Home Shop Center (HSC) van Albert Heijn. In het nieuwe HSC hoeven medewerkers nagenoeg alle houdbare producten niet meer zelf uit de rekken te pakken, omdat dit geheel geautomatiseerd gebeurt. Het HSC opent in het najaar van 2023. De bouw van het nieuwe pand is onlangs gestart. Het HSC in Barendrecht gaat per week 45.000 bestellingen bij klanten thuisbezorgen.

Voor het geautomatiseerd vullen van de boodschappenkratten is gekozen voor een geïntegreerde oplossing van Swisslog inclusief een AutoStore: een systeem dat robots en bakken gebruikt om losse producten, zoals een pot pindakaas of een tube tandpasta, snel te verzamelen. Bijna 300 robots rijden straks door het nieuwe HSC om de bestelde boodschappen te verzamelen. Voor de medewerkers wordt het werk daardoor lichter.

Dirk-Jan de Vos, Head of Sales Swisslog Benelux: “Samen met Albert Heijn hebben onze experts op het gebied van online boodschappen een unieke oplossing gecreëerd waarbij verschillende technologieën worden ingezet om een boodschappenkrat te vullen, te transporteren en te sorteren – aangestuurd door onze slimme SynQ software. De gekozen technologieën zijn geselecteerd op basis van de product- en orderstructuur van Albert Heijn. We zijn trots dat Swisslog dit mooie project mag uitvoeren.”

De nieuwe locatie van ruim 25.000 m2 is naast innovatief ook duurzaam. Het volledig gasloze gebouw krijgt, net als alle andere HSC’s en DC’s van Albert Heijn het BREEAM-certificaat vanwege verschillende duurzame energieoplossingen zoals zonnepanelen, een energiezuinige koelcel, energiezuinige ledverlichting en een warmtepomp voor de klimaatinstallatie in de kantoren.

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: “In dit nieuwe Home Shop Center komen vernieuwing en duurzaamheid samen: twee thema’s waar we bij Albert Heijn – vanuit onze missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ – groots op inzetten. We kijken uit naar de samenwerking met Swisslog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *