Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE CONTROLEURS IN METRO HOEKSE LIJN

SCHIEDAM- Politie en controleurs openbaar vervoer (COV) van de RET zijn vandaag voor het eerst ook actief in de metrostellen op de Hoekse Lijn. De RET controleert regelmatig in de OV op plaatsbewijzen, maar ze zijn er ook voor veiligheid.

De Hoekse Lijn rijdt sinds maandag in een opstartfase. De definitieve exploitatie van de metro van en naar Hoek van Holland Haven volgt medio november. Zaterdag hield de RET een kennismakingsdag met gratis reizen.

De RET is verantwoordelijk voor de sociale veiligheid van reizigers en personeel. Als aanvulling op en ter ondersteuning van alle toezichtmedewerkers zijn er bij de RET ook COV’ers in dienst. Een COV heeft opsporingsbevoegdheid en mag zwartrijders of mensen die de wet overtreden of zich niet aan de huisregels van de RET houden, een boete geven. Ook mogen zij verdachten van overlast aanhouden en overdragen aan de politie.

Ontstaat er een noodsituatie, dan heeft de RET goede afspraken met de politie en krijgt de RET de hoogste prioriteit bij verzoeken voor ondersteuning en assistentie.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer (BOA) van de RET houdt een oogje in het zeil in tram, metro en bus. Hij treedt op als de orde, rust of veiligheid in het gedrang komt, maar ook wanneer passagiers de dienstregeling (dreigen te) verstoren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *