RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAKER GEUZENMONUMENT VLAARDINGEN MIST EIGEN TENTOONSTELLING

VLAARDINGEN- Vanwege zijn hoge leeftijd (90 jaar) ontbreekt de Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert bij de opening van zijn eigen tentoonstelling ‘Meer dan het oog kan zien’ in museum Vlaardingen. De vermaard kunstenaar voelt zich niet helemaal fit.

Aan
conservator Henk Horsten de eer de tentoonstelling te openen in aanwezigheid van onder andere wethouder Bart de Leede (GroenLinks). De expositie wordt gehouden ter ere van de 90e verjaardag van Droppert.

Het Geuzenmonument op de Markt in Vlaardingen is zijn meest bekende werk, maar Vlaardinger Droppert heeft een enorm groot oeuvre gecreëerd tijdens zijn zeventigjarig kunstenaarschap. In Museum Vlaardingen is nu een goed beeld te zien van zijn ontwikkeling als beeldhouwer en schilder zowel in stijl als in onderwerp- en materiaalkeuze. U kunt er beelden, schilderijen en tekeningen bewonderen. De tentoonstelling is gemaakt door gastconservator Henk Horsten.

In het museum is een routekaart te verkrijgen, waarmee u de twintig grote en kleinere kunstuitingen van Droppert, die in Vlaardingen staan, kunt bekijken. De beelden van Droppert staan her en der in Vlaardingen.

Conservator Henk Horsten bij schilderijen waaronder een zelfportret van Droppert.
Sinds 1 juli is het niet meer nodig om vooraf uw ticket voor het museum te  reserveren. Een spontaan bezoekje aan Museum Vlaardingen is weer mogelijk. En deze zomer heeft het museum aan de Westhavenkade weer een gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen.

Foto’s: Arne van der Zande

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *