Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EEN DERDE HUISUITZETTINGEN SCHIEDAM NIET TE VOORKOMEN

SCHIEDAM- Van alle dreigende huisuitzettingen in Schiedam is 30 % niet te voorkomen, blijkt uit gegevens van de gemeente. De huurder met schulden weigert in zulke gevallen medewerking aan een mogelijke oplossing. De cliënten werken in zulke gevallen niet mee aan het oplossen van de schulden, bijvoorbeeld door het niet verstrekken van informatie. Zonder medewerking kunnen de schulden niet worden geregeld.

Naast hulpweigeraars vinden in Schiedam ook huisuitzettingen plaats met als reden overlast voor de omgeving. In de situaties waarin de huisuitzetting of afsluiting niet kan worden voorkomen worden inwoners daadwerkelijk uit huis gezet of afgesloten van energie.

In 2016 zijn twee WOT’s (wijkondersteuningsteams), woningcorporatie Woonplus en het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts in Schiedam-Noord gestart met een proef. Het doel was om na te gaan welke (preventieve) maatregelen haalbaar zijn om ‘aan de voorkant’ erger te voorkomen. De gezamenlijke inspanningen richtten zich op het voorkomen van uithuiszettingen van gezinnen met kinderen.
De proef is na een jaar voortgezet met het ‘Project Voorkomen Huisuitzettingen’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *