Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ECHTE PATIËNT BIJ OEFENING KNRM HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft zaterdag ‘een geplande’ medische evacuatie uitgevoerd voor de Hoekse kust. Een echte evacuatie is opgenomen in het oefenprogramma van de KNRM, nadat een kapitein, in overleg met de KNRM Radio Medische Dienst (RMD), had besloten een echte patiënt op volle zee van boord te laten halen.

De coaster onderweg van Rusland naar Algerije had een zieke zeeman aan boord. Er was ’s morgens om 09.00 uur contact geweest met de RMD. Er is besloten het schip door te laten varen en voor Hoek van Holland de patiënt over te nemen. De geplande ochtendoefening kon gewoon doorgaan.

In overleg met de Verkeers Centrale is een rendez-vous positie bepaald ten noorden van de Maasmond. Om 12.16 uur vertrok de KNRM uit de Berghaven richting de coaster met een onstuimig zeetje, Zuidwest 6 Beaufort met 2 meter golfhoogte. De Russische zeeman is om 13.15 uur varend overgenomen in positie 52°17,00′ Noord 003°7,00′ Oost. Rond 14.15 gemeerd in Berghaven waarna de man per taxi naar het ziekenhuis is vervoerd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *