RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ECHTE HARINGKOPPEN WELKOM

Voor de restauratie van de Balder is het museum op zoek naar scheepsliefhebbers met specifieke vakkennis (hout en staal bewerken, technische achtergrond) of met twee rechterhanden voor het algemeen onderhoud. Ook nodigt het museum mensen uit die het verhaal van de vroegere visserij aan de bezoekers kunnen vertellen.  Vrijwilligers van het Museum en de Balder zijn belangrijke ambassadeurs van het Vlaardingse culturele erfgoed. Wilt u hierbij horen dan  bent u welkom op donderdag 13 oktober om 19.30 uur. Heeft u belangstelling, dan verzoeken wij u vriendelijk om u aan te melden bij de vrijwilligers coördinator van het Museum Vlaardingen Jacqueline Blijleven j.blijleven@museumvlaardingen.nl
Voor de restauratie van de Balder is het museum op zoek naar scheepsliefhebbers met specifieke vakkennis (hout en staal bewerken, technische achtergrond) of met twee rechterhanden voor het algemeen onderhoud. Ook nodigt het museum mensen uit die het verhaal van de vroegere visserij aan de bezoekers kunnen vertellen.
Vrijwilligers van het Museum en de Balder zijn belangrijke ambassadeurs van het Vlaardingse culturele erfgoed. Wilt u hierbij horen dan bent u welkom op donderdag 13 oktober om 19.30 uur. Heeft u belangstelling, dan verzoeken wij u vriendelijk om u aan te melden bij de vrijwilligers coördinator van het Museum Vlaardingen Jacqueline Blijleven j.blijleven@museumvlaardingen.nl
VLAARDINGEN- Vanavond is er in het Museumpaviljoen de Joon een kennismakingsavond voor mensen die het Vlaardingse erfgoed een warm toedragen.

Het Museum Vlaardingen, de Stichting Zeillogger Balder en de Vrienden van Museum Vlaardingen komen graag in contact met mensen die affiniteit hebben met de historie van Vlaardingen en bereid zijn zich een aantal uren per week op vrijwillige basis voor het behoud van het Vlaardings erfgoed in te zetten.
In het Museum Vlaardingen beleeft de bezoeker 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas. De ‘Krabbeplasman ‘, graaf Dirk III en reder Abraham van der Linden allemaal vertellen zij in het museum hun verhaal. Samen zijn zij het gezicht van 5000 jaar leven in de delta. Aan de kade voor het museum ligt de 104 jaar oude historische Zeillogger de Balder VL92. Het schip maakt het visserijverleden van de stad zo mooi zichtbaar.

Dagelijks werkt een enthousiast team van vrijwilligers mee om de bezoeker van het museum een indruk te geven hoe bijzonder de Vlaardingse geschiedenis is. Niet alleen voor Vlaardingen zelf, maar ook de bijdrage die het geleverd heeft aan de zelfstandigheid van het graafschap Holland en de internationale handelsbetrekkingen. Het Museum Vlaardingen, de Stichting Zeillogger Balder en de Vrienden van Museum Vlaardingen komen graag in contact met mensen die affiniteit hebben met de historie van Vlaardingen en bereid zijn zich een aantal uren per week op vrijwillige basis in te zetten als gastheer, gastvrouw, publieksrondleider, pr/marketing medewerker, beheerder van de Joon of financial controller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *