RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ECHT RUSSISCH KOZAKKENKOOR MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia.Vrijdag 24 november treden ze op in de Groote Kerk van Maassluis. Aanvang: 20.00 uur.

Het programma ‘A Russian Serenade’ brengt de bezoeker in Russisch romantische sferen. Russisch-orthodoxe gezangen als ook schitterende Russische ballades worden afgewisseld met bekende en – in het Westen – nog onbekende Russische Volksliederen.

Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1994 benoemd tot chef-dirigent van dit gezelschap uit Rusland. De traditie van de klassieke romantiek wordt ook waargenomen in composities van Sovjet kunstenaars. In het programma ‘A Russian Serenade’ is ook een aantal composities opgenomen uit de laatste decennia van de vorige eeuw. In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie. Het Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de vocale zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, staat garant voor een meeslepende muzikale ‘Serenade’. De akoestiek in de Groote Kerk zal bijdragen aan de bijzondere sfeer van deze avond.

Gezelschap

Don KosakenChor Russland & Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ / dirigent Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff.

Kaartverkoop en informatie: www.theaterkoningshof.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *