Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

E-BOOK OVER TWEEDE WERELDOORLOG IN SCHIEDAM TOCH OP PAPIER

SCHIEDAM- Koos Scheijbeler heeft de eerste gedrukte versie van het boek ‘Om niet te vergeten’ overhandigd gekregen van de Historische Vereniging Schiedam. Scheijbeler is voorzitter van de Stichting tot Viering en herdenking van Nationale Feest- en Gedenkdagen. De Historische Vereniging Schiedam (HVS) heeft ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Nederland eerder een e-book aangeboden aan haar leden. Dankzij een gift van het De Groot Fonds heeft de HVS nu ook een beperkte oplage laten drukken speciaal voor haar leden, die geen e-mail hebben.

De uitgave ‘Om niet te vergeten’ bevat verhalen over gebeurtenissen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding, die zijn gepubliceerd in het blad Scyedam in de periode 1975-2019. Via e-mail ontvingen leden begin mei een verwijzing naar dit e-book, waarmee zij dit gratis op computer of E-reader konden binnenhalen.

Op deze actie kwamen positieve reacties. De HVS besloot daarop de mogelijkheden te onderzoeken om daarnaast een aantal boeken te laten drukken. Het De Groot Fonds bood met een gift uitkomst. Het boek is gedrukt in beperkte oplage bij drukkerij Kapsenberg van Waesberge. HVS-leden die geen toegang hebben tot het digitale netwerk, kunnen zich aanmelden voor een gedrukt exemplaar. Zij krijgen binnenkort een brief hierover thuisgestuurd.

‘Om niet te vergeten’ telt 264 pagina’s met tientallen verhalen van verschillende auteurs. Sommige verhalen hebben mede als bron gediend voor het standaardwerk ‘Schaduwen over Schiedam’, dat in 1995 is verschenen. Veel andere artikelen met herinneringen van mede-Schiedammers, die in Scyedam zijn opgetekend, vormen bij elkaar een zeer gevarieerde aanvulling en een verbreding van kennis over de periode 1940-45.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *