Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DWANGMAATREGELEN HORECA SCHIEDAM IN DE MAAK

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam werkt op dit moment nog aan richtlijnen voor de Schiedamse horeca. De richtlijnen zullen worden gebaseerd op de vrijheidsbeperkingen die door het kabinet Rutte III zijn opgelegd aan de horeca.

Eerder deze week werd al bekend dat de gemeente in overleg is met de plaatselijke afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en individuele horecaondernemers over verruiming van de terrassen.

Per 1 juni mogen horecabedrijven (restaurants en cafés) en de terrassen weer open, maar KHN stelt ondertussen dat twee derde van de horecaondernemers hun deuren per 1 juli moeten sluiten door faillissementen als gevolg van de maanden durende gedwongen sluitingen.

Begin deze maand liet burgemeester Cor Lamers (CDA) al weten dat veel jongeren tot 27 jaar in Schiedam een beroep moeten doen op een uitkering. Het gevolg van de lockdown, waarbij onder andere de sector horeca – waar veel jongeren werkzaam zijn – zwaar is getroffen.

Zeker is dat de Schiedamse richtlijnen bepalen dat een horecagelegenheid maximum van 30 gasten (exclusief personeel) mag ontvangen. Bezoekers moeten vooral reserveren. Iedereen wordt gedwongen 1,5 meter afstand te houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden). Vooraf wordt in een checkgesprek tussen ondernemer en klant ingeschat of een bezoek zogenaamd ‘een risico’s oplevert’. Op terrassen geldt geen maximumaantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en ook hier de gedwongen 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “DWANGMAATREGELEN HORECA SCHIEDAM IN DE MAAK

  1. Ja Bep ,het woord DWANG alleen al laat je steigeren op de vroege morgen. Wat een woordkeuze van een (journalist ) ? of dienstklopper.

 1. Hoe een democratie verandert in een boetestaat. Weg met die hysterie onder bestuurders, ik wil vrij leven!
  Open met alle horeca, winkels enz. Laat mensen zelf kiezen of zij op een terras gaan zitten. De overheid beschermt ons niet maar zichzelf omdat zij niet tijdig voorzorgsmaatregelen hebben getroffen.

 2. Wat is het toch vreselijk moeilijk om je aan te passen aan de omstandigheden. Ga uit frustratie geen vreemde uitlatingen doen.

  1. Hans ik ben niet gefrustreerd en veel mensen denken net als ik. Laat jij je maar ophokken! En ik pas mij wel aan maar mag zeggen dat ik hysterie vind.

 3. Hans,
  Stel jezelf op de hoogte. Niet alleen MSM, maar ook andere bronnen van informatie.
  Dan gaan we het daarna over frustratie hebben…

 4. Op Bevrijdingsdag, 75 jaar Vrijheid, dacht ik nog: de 75 jaar hebben we eigenlijk niet eens gehaald.
  Virussen hebben altijd in ons geleefd, waarom hadden we niet bij iedere griepepidemie geen lockdown? Allemaal gezond binnen blijven? In 2018 waren er in Nederland alleen al bijna 10.000 doden door de griep, het stond nauwelijks in de krant, en waarom moeten er precies nu, aan het eind van deze epidemie ineens rassenrellen ontstaan? Dit is geen toeval, maar van tevoren allemaal uitgestippeld, we gaan naar een heel andere maatschappij, in isolement en angst, en dat was de bedoeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *