WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DVO’32 WINT REGIODERBY MET 2 GEZICHTEN VAN VDL

VLAARDINGEN- In een wedstrijd die door de referee uiteindelijk naar het kunstgras van veld 3 werd verplaatst werd het een pot met 2 gezichten waarin de ploeg van oefenmeester Raymond de Romph uiteindelijk aan het langste eind trok, al moest het er diep voor gaan en werd de strijd pas in blessuretijd beslist. DVO was beter, zelfs in een 1e helft waarin het tempo zeer laag lag had de thuisploeg het meeste balbezit en de beste kansen, en dus ook de voorsprong. Na een kleine 20 minuten was daar op een assist van Floris Keizerwaard spits Nico Huijer die het vonnis uitvoerde 1-0. En vlak voor de thee was het diezelfde Floris Keizerwaard die de 2-0 aantekende. VDL had niets in de melk te brokkelen, op een dood spelmoment en een enkele counter na en dus was het 2-0 voor de thuisploeg bij rust. Hoe anders werd het in het 2e bedrijf, nog niet direct want DVO’32 kwam zelfs met 3-0 voor, Floris Keizerwaard met zijn 2e assist bediende Gert Jan van der Veen en de 3-0 was een feit, wedstrijd in de pocket dacht men aan Vlaardingse kant. Fout, gemakzucht, afspraken verzaken en een dapper fel strijdend VDL zorgden in de 92e minuut voor 3-3, ja u leest het goed, DVO liet de kaas volledig van zijn brood eten, gelukkig was daar uit een corner in de 95e minuut Atakan Karacoskun die de 4-3 met overtuiging binnenkopte, en Wilson Iyawe met de 5-3 die de eindstand alsnog een dragelijk aanzien gaven maar laat dit een les zijn, it ain’t over untill it’s over, VDL’s nummer 4 pakte nog een oliedomme 2e gele prent van de prima leidende scheidsrechter Johan Jensch uit Almere waarna het eindsignaal klonk. DVO pakte dus na de WK en winterstop en niet te vergeten de uitschakeling in de Fidus Cup met pingels tegen Hermes DVS weer eens 3 punten. Voor het moraal belangrijk, volgende week uit naar Vierpolders gaat de competitie verder dus voor nu gegroet en tot volgende week.

Zaterdag 21 Januari 2023 aanvang 14.30 uur DVO’32 -VDL 5-3 (2-0)

Scheidsrechter was Johan Jensch uit Almere.

coreverloop: 19e 1-0 Nico Huijer, 42e 2-0 Floris Keizerwaard, 65e 3-0 Gert Jan van der Veen, 69e 3-1 VDL, 75e 3-2 VDL, 92e 3-3 VDL, 95e 4-3 Atakan Karacoskun, 97e 5-3 Wilson Iyawe.

Opstelling DVO’32 : Ian Slagboom, Daan ten Broek, Nick Rutten, Atakan Karacoskun, Yamal Ernst (81e Niko van Meijeren), Robin den Breems, Wesley de Heij (c.)( 88e Ailson Mendes ), Gert Jan van der Veen (88e Christopher Rojer) , Arij van Bree, Floris Keizerwaard, Nico Huijer ( 88e Wilson Iyawe).