Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DVO’32 VLAARDINGEN 2-0 WINST OP LEONIDAS ROTTERDAM

VLAARDINGEN- Vandaag aan de Marathonweg de dood of de gladiolen. DVO’32 moest na de zeperd van vorig weekend tegen FC IJsselmonde ( 2-0 verlies) winnen om de kansen op nacompetitie in leven te houden. Welnu dat is gelukt. De ploeg van trainer Ben Hoogwerf hield de punten aan de Marathonweg met een verdiende zege op Leonidas. Let wel het Leonidas wat vorige week koploper Charlois van het kampioenschap afhield door aan de Oldegaarde de winst weg te kapen. Voorwaar op voorhand dus geen gemakkelijke opgave maar DVO deed het wel.

In een pittig potje voetbal waren de Vlaardingers de ploeg met het meeste balbezit en ook de meeste mogelijkheden. Zo was Floris Keizerwaard dichtbij een aardige kans maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit zodat de Rotterdamse keeper kon oprapen. Ook kreeg Nico Huijer nog een kans nadat de bal werd doorgekopt door Gert Jan van der Veen maar de spits kon er net niet bij. DVO’32 kreeg nog een vrije trap op een aardige positie maar de knal van Gert Jan van der Veen spatte uitéén op de vuisten van de keeper. Leonidas wat verder nog niet voor de Vlaardingse goal geweest was kreeg bij het scheiden van de markt nog een free kick die door DVO sluitpost Ruben Verboon in 3 instanties gestopt moest worden zodat 0-0 de ruststand was.

Na de thee weer een dominant DVO’32 wat na een stief kwartiertje de leiding nam toen een goed aangesneden vrije trap van Walter Zomervrucht op het voorhoofd van Gert Jan van der Veen terecht kwam en de 1-0 een feit was. Gevolgd door gelijk daarop een gestroomlijnde aanval die via Robin den Breems en Tim Kievit bij de inkomende Nico Huijer belandde en het was 2-0. Wedstrijd gespeeld. Leonidas kon niet en DVO hoefde niet meer en dus blijven de Vlaardingers in de race voor de nacompetitie. Volgende week de uitwedstrijd bij het vandaag kampioen geworden Charlois ( hiervoor de felicitaties vanuit Vlaardingen) zal DVO’32 minimaal een punt moeten pakken om deel te mogen nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

De spanning staat er dus nog op dus voor nu gegroet en tot volgende week bij sv.Charlois om 14.30 uur.

Zaterdag 18Mei 2019 aanvang 14.30 uur DVO’32 – rksv Leonidas 2-0 ( 0-0 )
Scoreverloop: 60e 1-0 Gert Jan van der Veen, 63e 2-0 Nico Huijer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *