WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DVO’32 VERLIEST OP THURLEDE VAN EXCELSIOR’20

VLAARDINGEN- Vandaag op sportpark Thurlede te Schiedam moest de equipe van oefenmeester Raymond de Romph na vorige week tegen OVV de 1e periodetitel te hebben binnengehaald aantreden tegen Excelsior’20.

In een levendige wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk na een spannende slotfase aan het langste eind. DVO begon pas echt te voetballen toen Floris Keizerwaard de aansluiting 3-2 via een sublieme vrije trap bewerkstelligde en dat was te laat. Toegegeven met een vrije trap van Robin den Breems die net over de lat zeilde, een schot van invaller Tim Kievit net voorlangs en een pegel die Excelsior’s keeper uit zijn hok ranselde had de 3-3 ook riéél geweest maar aan het eind van de rit was de zege van de Schiedammers niet onverdiend. De thuisploeg speelde met razendsnelle aanvallers op de counter, liet DVO de bal en zat er fysiek zeer kort op. Al was er een inschattingsfout van DVO ’s keeper Ian Slagboom voor nodig om op voorsprong te komen, de Schiedamse aanvaller werkte bekwaam af, 1-0.

DVO rechtte de rug en een mooi uitgespeelde aanval met een goede voorzet van Nico Huijer prima ingekopt door Gert Jan van der Veen leverde de gelijkmaker op, echter vlak voor de thee was daar ineens Excelsior’20 met een prachtige aanval over verschillende schijven en de 2-1 was een feit. Na de rust een fel DVO’32 maar het 1e kwartier werd ontregeld door overtredingen en blessure gevallen en dus lag het spel veel stil. De gasten kregen steeds meer de overhand zonder echt uitgespeelde kansen, Excelsior’20 gaf weinig weg sterker nog uit een counter viel met nog een kleine 25 minuten te spelen de 3-1 , einde wedstrijd voor de Vlaardingse ambities dacht men langs de lijn. De 3-2 in de 80e minuut leverde nog een bloedstollende slotfase op waarin DVO vol op de gelijkmaker joeg. Een opstootje leverde in éne 3 gele kaarten op ( 2 voor DVO en 1 voor Excelsior), ook discutabel was dat Excelsior’s keeper een DVO aanval onschadelijk maakte terwijl hij flink buiten het 16 meter gebied was, hands echter de referee wilde er niet aan en liet doorspelen. De thuisploeg trok echter aan het langste eind en zo liep DVO’32 dus tegen de 2e nederlaag deze competitie op. Volgende week komt het in de winning mood verkerende Kethel Spaland naar de marathonweg en dit treffen is ook wel een beetje pikant want zoals we weten zwaait ex trainer Ben Hoogwerf die 7 jaar aan het roer stond bij de zwart witte daar de scepter. Komt allen om DVO aan te moedigen klokslag 14.30 uur, tot dan..

Zaterdag 26 November 2022 Excelsior’20-DVO’32 3-2 (2-1)

Scheidsrechter Gideon Begeer

Scoreverloop: 11e 1-0 Excelsior’20 , 16e 1-1 Gert Jan van der Veen, 43e 2-1 Excelsior’20 , 71e 3-1 Excelsior’20 , 81e 3-2 Floris Keizerwaard.

Opstelling DVO’32: Ian Slagboom, Cliff Santos Monteiro (58e Niko van Meijeren), Nick Rutten, Daan ten Broek (58e Reinier van der Veen), Yamal Ernst (75e Tim Kievit), Arij van Bree (89e Chris Rojer ) , Wesley de Heij (c.), Robin den Breems, Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *