Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DVO’32 IN REPLAY WEDEROM ONDERUIT TEGEN HBSS

VLAARDINGEN- Op deze dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen het Schiedamse HBSS op het programma, en daar waar in Oktober vorig jaar een 0-2 nederlaag tegen de equipe van oefenmeester Toon Wolters werd geleden waren de Schiedammers wederom te sterk voor de Vlaardingse ploeg.

In een pittig potje voetbal zegevierde HBSS uiteindelijk met 2-4 met als grote kleine man aan Schiedamse kant Wesley Schouten die alle 4 de treffers voor zijn rekening nam. In het 1e half uur waren er geen kansen buiten een schot van Colin Pleijsier wat voorlangs zeilde voor beide ploegen te noteren . Toch kwam HBSS op voorsprong toen DVO keeper Ruben Verboon een terugspeelbal niet adequaat kon wegwerken. Wesley Schouten was er als de kippen bij en de 0-1 een feit.

DVO’32 was niet bij machte een bres te slaan in de hechte Schiedamse defensie maar kwam toch op gelijke hoogte toen rechtsback Pieter van der Veen een ziedend schot losliet wat pardoes achter HBSS goalie Mickey Nijman insloeg. 1-1 en rust. In het 2e bedrijf ging echter alles fout wat fout kon gaan voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf, want al na 3minuten counterde HBSS naar 1-2 toe, de vlag van de grensrechter ging omhoog, buitenspel voor Wesley Schouten, echter scheidsrechter Danny van Aalst weigerde het vlagsignaal te honoreren, ging zelfs niet naar de grens toe om zijn mening te horen en keurde de treffer dus goed. Dit zorgde voor zoveel reuring dat centrale verdediger Jan Jaap van der Berg in het daaropvolgende rumoer 2X geel kreeg voorgehouden zodat de thuisploeg niet alleen met 1-2 achter kwam maar ook met een man minder verder moest. De klap kwam aan, DVO was van slag, zocht wel proberend te voetballen naar de gelijkmaker maar echt overtuigend was het niet, de gasten counterde vervolgens via de aalgladde Wesley Schouten bekwaam naar 1-4 voordat Nico Huijer na goed voorbereidend werk van Hassan Hussein de stand een wat dragelijker aanzien gaf 2-4 en einde wedstrijd.

De conclusie was vanavond dat DVO’32 te weinig bracht om aanspraak op de punten te kunnen maken, tel daarbij de persoonlijke fouten, de discutabele 1-2 en de domme rode kaart en het moge duidelijk zijn dat het er deze wedstrijd niet in zat. HBSS vervolgd zijn weg naar boven op de ranglijst en DVO’32 zal zaterdag aanstaande uit een ander vaatje moeten tappen om uit bij vv.Rhoon de vacante 2e periode te pakken. We gaan het zien gegroet en tot zaterdag.

Dinsdag 3 Maart 2020 aanvang 20.00 uur DVO’32-HBSS 2-4 (1-1)

Scheidsrechter Danny van Aalst gaf geel aan Jorden Scherpenzeel van HBSS en rood (2X geel) aan Jan Jaap van der Berg van DVO’32 .

Scoreverloop: 30e 0-1 Wesley Schouten, 36e 1-1 Pieter van der Veen, 48e 1-2 Wesley Schouten, 62e1-3 Wesley Schouten, 70e 1-4 Wesley Schouten, 79e 2-4 Nico Huijer.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer (72e Emre Cicek), Jan Jaap van der Berg , Nick Rutten,Pieter van der Veen, Wesley de Heij, Ruud Durinck, , Floris Keizerwaard ( 65e Daan ten Broek ), Colin Pleijsier, Nico Huijer, Tim Kievit (65e Hassan Hussein)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *