Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUMPEN BEDRIJFSAFVAL VLAARDINGEN IN BEELD DOOR BELASTINGEN

VLAARDINGEN- Uit gegevens van de Regionale Belasting Groep (RBG) blijkt het illegaal dumpen van bedrijfsafval door minimaal honderdvijftig Vlaardingse ondernemingen. Dat maakt het gemeentebestuur duidelijk aan raadslid Marieke Thommis (CDA), die hierover vragen heeft gesteld.

Alle bedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (detailhandel et cetera) dienen
aan te tonen over een contract met een afvalinzamelaar te beschikken. De RBG voert dit uit. Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen kunnen reinigingsrecht betalen en mogen dan hun bedrijfsafval mee laten gaan met het huishoudelijk afval (restafvalcontainer). Daarnaast worden bedrijven gecontroleerd door de reinigingsinspecteur van Toezicht en Handhaving op de juistheid van de aangeleverde gegevens. Bedrijven die niet zijn ingeschreven worden ook door de reinigingsinspecteur van Toezicht en Handhaving gecontroleerd.

Op basis van deze gegevens is voor de gemeente inmiddels duidelijk dat minimaal honderdvijfting Vlaardingse bedrijven illegaal gebruik maken van de restafvalcontainers.

De gemeente Vlaardingen kampt met meer restafval per inwoner dan Schiedam en andere gemeenten in dezelfde verstedelijkingsklasse (bron: benchmark). De gemeente Vlaardingen verklaarde dit verschil onlangs door te wijzen op illegale dumpingen van vooral bedrijfsafval in de restafvalcontainers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *