Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

15.000 REIZIGERS IN METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Zojuist zijn alle poortjes op de stations langs de Hoekse Lijn weer gesloten. Vanaf vanmiddag 12.00 uur heeft de RET vijftienduizend reizigers verwelkomt, van bewoners langs de lijn tot mensen van buiten de regio en van geïnteresseerde ouderen tot jonge gezinnen.

Vandaag bood de RET reizigers tot 20.00 uur de gelegenheid om gratis kennis te maken met de Hoekse Lijn, het nieuwe stuk van metrolijn B.  Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, opende om 12.00 uur op het nieuwe metrostation Steendijkpolder in Maassluis alle poortjes voor de eerste metroreizigers.

De exploitatie van de Hoekse Lijn zal aanstaande maandag opstarten. Op dat moment kunnen reizigers de nieuwe metrolijn gebruiken en rijdt de B-lijn tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt. In diezelfde periode is er als achtervang in afgeslankte vorm nog vervangend busvervoer voor reizigers op het traject beschikbaar. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost. De compensatieregeling in de vorm van saldo- en abonnementskorting loopt in de opstartfase nog door.
 
Unck benadrukt dat zich ook in deze fase nog kinderziekten kunnen voordoen. “Ik wil reizigers op het hart drukken dat het de komende maanden samen wennen is. Verwacht niet dat alles meteen vlekkeloos verloopt.” Hij vraagt hen om hun begrip hiervoor en roept ze op om hun ervaringen te delen via deze link.
 
GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *