RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUIZENDEN TEGEN NATUURBEGRAAFPLAATS HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Tegen de tweeduizend mensen hebben de petitie getekend tegen de plannen voor een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder van Hoek van Holland. De bezwaarmakers vrezen in de toekomst te moeten recreëren op een begraafplaats met bijbehorende sfeer tussen 34.000 graven. De Bonnenpolder heeft nu de bestemming recreatie en valt onder een beschermingscategorie, omdat de provincie hier specifieke waarden in stand wil houden.

Het plan voor een begraafplaats in de polder komt van Natuurbegraven Nederland (NBN). Het gaat om een commercieel bedrijf uit Brabant, die stukken land koopt en vervolgens deze grond in de vorm van graven aan mensen in leven, met winst verkoopt.

De ondertekenaars van de petitie verzoeken wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam), verantwoordelijk voor de portefeuille van buitenruimte, om Hoek van Holland te vrijwaren ‘van deze wijze van vermarkting van schaarse natuur en derhalve geen toestemming te geven voor het realiseren van een natuurbegraafplaats binnen de Bonnenpolder in Hoek van Holland.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *