RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUIKERS VINDEN GOUDEN RING TERUG IN LANGE HAVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een vrouw die haar gouden ring had verloren in de Lange Haven van Schiedam, heeft haar kostbare sieraad teruggekregen dankzij de Stichting gevonden-verloren. De stichting, die zich inzet voor het opsporen van verloren voorwerpen, ontving gisteren een e-mail van de vrouw, die erg gehecht was aan haar ring. Ze vertelde dat ze de ring per ongeluk in het water had laten vallen en dat deze veel emotionele waarde voor haar had. De vrijwilligers van de stichting besloten om haar te helpen en gingen gisteravond op zoek naar de ring.

Met behulp van een duikuitrusting en een metaaldetector ging duiker Martin, de oprichter van de stichting, het water in. Zijn vader Peter was de lijnmeester en zijn dochter Stefanie assisteerde hem aan de kant. Ook Gaby, een andere vrijwilliger, en de moeder van de vrouw kwamen naar de plek toe om te kijken of ze iets konden doen. Het was niet makkelijk om de ring te vinden, want het water was troebel en er lag veel rommel op de bodem. Bovendien was het zoekgebied vrij groot: 19 meter lang en 3 meter breed.

Maar Martin gaf niet op en na nog geen vijf minuten onder water te zijn geweest, ontdekte hij iets glinsterigs tussen het vuil. Het was de ring! Hij haalde hem snel naar boven en gaf hem aan de dolgelukkige vrouw, die hem meteen om haar vinger schoof. Ze bedankte Martin en de andere vrijwilligers met tranen in haar ogen voor hun geweldige werk. Martin was ook blij dat hij haar had kunnen helpen en zei: ‘Dit is waar we het voor doen. Hoe meer mensen ons kennen, hoe meer we er kunnen helpen.’

Meer weten? Klink op de link:

https://linktr.ee/gevondenverloren?utm_source=linktree_profile_share

10 reacties op “DUIKERS VINDEN GOUDEN RING TERUG IN LANGE HAVEN SCHIEDAM

 1. Chapeau.
  Dit zijn nu van die acties waarom ik trots ben Hollander te zijn. Vrijwillig zonder enig eigen belang een ander mens helpen.
  Hopelijk krijgt deze duiker geen prent van één of ander overijverig stadswachtje omdat hij dook in een haven.
  Uiteraard zal er wel weer een azijnpisser (H88) zijn die vind dat vrijwilligers mensen zijn die baantjes inpikken van werkenden en deze hulpverlening afkeurt.

  1. Ja hoor,
   Betaal veel belasting dat naar goede doelen toegaat o.a. asielzoekers, beroepswerkelozen en arme EU landen(Italië Griekenland en voormalige Oostbloklanden). Heb niet zoveel tijd verder, ben nog iemand die om 06:00uur zijn bed uitkomt om te gaan werken 36 uur per week. Om het weekend doe ik klusjes op een stoomschip. Voldoende geïnformeerd?

   1. Ja hoor, grote muil, valse achternaam en heeft niets voor een ander over. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo’n beetje onderkant samenleving.

    1. Kort geheugen, Hans 88?
     Of, zoals vele moffen, teveel gezopen om frustraties weg te nemen.
     Hans Kreuger schreef:
     18 februari 2021 om 14:39
     Vrijwilligerswerk is in veel gevallen een truc om onder een sollicitatieplicht uit te komen. In andere gevallen voor het ,,kijk mij eens” effect, vooral waar het sociale dingen betreft. Een vrijwilliger zie je nooit een zwaar beroep uitoefenen, ze worden geen stratenmaker, bouwvakker of lasser. Zo uitgekookt zijn ze wel. Ze brengen wél de baantjes in gevaar in bijvoorbeeld de zorg. Ik ken wel mensen die in de ww zitten omdat hun werk nu door een vrijwilliger wordt gedaan.

 2. Goh, Jaap zonder achternaam, nu is het duidelijk dat je geen 32 uur werkt, maar een eenzame steuntrekker bent. Alleen die hebben de tijd om dit soort dingen van jaren terug uit te zoeken. Ik heb inderdaad van alles tegen vrijwilligers, ze kosten meestal de baan van laag opgeleiden zoals jij. Wél jammer overigens dat je die zeeën van tijd niet besteedt aan solliciteren of een cursus Nederlands. Hoewel…. binnenkort is het weer pepernotentijd en dan heb je natuurlijk weer alle tijd nodig om zwarte Piet weer terug in het straatbeeld te brengen.

 3. Hans88, je hebt me door.
  Ik heb i.d.d. een bijstandsuitkering.
  Een kleine 1700
  Huurhuis 300(400 subsidie)
  Vrijstelling div belastingen 100
  Zorgtoeslag 34
  Energietoeslag
  Rotterdampas
  Voedselbank
  1x 5 jaar wasmachine
  Tijd zat om bij te klussen als hoofd zwarte Piet. 100 per dag. Gemiddeld 15 dagen.
  Mensen naar vliegveld brengen 100 heen 70 terug gemiddeld 2 x p/w. Hoogseizoen zelfs 5x p/w.
  Hiervoor gebruik ik uiteraard de auto van een Poolse stadsgenoot.
  Goedkoop op vakantie, buiten hoogseizoen. Kortom heb ruim 2800 euro per maand. Daarnaast nog wat verkoop op marktplaats.
  Weet niet wat jij verdient met je vakliteratuur ‘volk en vaderland’ en het verkopen van Braadworst.

  1. @ Jaap en Hans ; Het allemaal lekker he ! tussen jullie twee ……………. De vonken spatten er vanaf , maar ik vind het wel vermakelijk om te lezen ……………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *