Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUIDELIJKHEID VESTIGING NIEUWE BORDELEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam zijn van plan nieuwe regels vast te stellen voor de vestiging van seksinrichtingen (bordelen). De regels maken het mogelijk om af te wijken van het bestemmingsplan.

Op grond van het gemeentelijk prostitutiebeleid is in Schiedam ruimte voor de vestiging van maximaal vijf bordelen. De gemeente vindt het wenselijk om op voorhand duidelijkheid te bieden waar dergelijke functies niet gewenst zijn, en waar deze zich in beginsel wel zouden kunnen vestigen. Uitgangspunt daarbij is het bieden van een scheiding tussen een seksinrichting en andere functies.

Voor locaties waar een bordeel zich in beginsel zou kunnen vestigen geldt niet dat in alle gevallen medewerking zal worden verleend. In alle gevallen zal nog een nadere afweging  plaatsvinden of het in dat specifieke geval wenselijk is om medewerking te verlenen. Daarbij wordt gekeken naar de invloed van een seksinrichting op het woon- of werkklimaat en de kenmerken en eigenschappen van de locatie.

De nieuwe regels gaan uitsluitend over de ruimtelijke vestigingsvoorwaarden voor een seksinrichting. De bedrijfsvoering van een seksinrichting valt onder de vereiste exploitatievergunning.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “DUIDELIJKHEID VESTIGING NIEUWE BORDELEN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *