WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUIDELIJKHEID OVER EIGENAAR GEBOUW DIERENHOEK MAASSLUIS

MAASSLUIS- De VSP in Maassluis rekent op volledige vervanging van het afgebrande kantinegebouw op het terrein van dierenhoek ’t Sparretje nu het optrekje eigendom blijkt van de gemeente.

In oktober 2005 is er een bruikleenovereenkomst vastgesteld voor dierenhoek ’t Sparretje. Met deze bruikleenovereenkomst wordt de grond voor de dierenhoek om niet ter beschikking gesteld aan de vereniging. In de overeenkomst staan diverse verplichtingen voor de gebruiker waarbij het de intentie was om het geheel aan de vereniging om niet over te dragen en dat de vereniging vervolgens verantwoordelijk is voor de kosten voor het inrichten en het blijven onderhouden van de dierenhoek.
Er zijn echter geen andere afspraken gemaakt dan deze bruikleenovereenkomst over het eigendom van het gebouw. Hiermee blijft het eigendom van het gebouw bij de eigenaar van de grond. In die zin is de gemeente als eigenaar van de grond door natrekking ook eigenaar van het gebouw.

De gemeente heeft vorige maand een nieuw onderkomen geplaatst bij de dierenhoek, nadat de kantine op 5 januari ‘s nachts in vlammen opging. Tijdens de brand wist de brandweer de meeste dieren in veiligheid te brengen. Alleen kat Smooky heeft de vuurzee niet overleefd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *