Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUBBELTJESPARKEREN NOLENSLAAN SCHIEDAM NOG ONZEKER

SCHIEDAM- Het experiment met het zogenaamde dubbeltjes parkeren bij winkelcentrum Nolenslaan in Schiedam-Nieuwland is nog onzeker. De winkeliers hebben om het alternatief gevraagd, wanneer in Nieuwland volgend jaar betaald parkeren wordt ingevoerd. Het stadsbestuur heeft bovendien beloofd dat er extra aandacht komt voor parkeren in winkelstraten.

De winkeliers krijgen nu te horen dat er ruimte is om in overleg met betrokkenen maatwerk toe te passen en alternatieven te zoeken voor het 10 cent-parkeren, waaraan wordt toegevoegd: ‘Als de ruimtelijke condities bij de bestemming hiervoor de mogelijkheid bieden. Dit is in het bijzonder (maar niet uitsluitend) bedoeld voor de ondernemers aan de Mgr. Nolenlaan. Omdat daar bij de inrichting van de straat rekening is gehouden met parkeerruimte voor winkelbezoek. Het invoeren van betaald parkeren in Nieuwland is gepland voor de tweede helft van 2022. Met de ondernemers aan de Mgr. Nolenslaan wordt op korte termijn een overleg gepland.’

Bij het dubbeltjesparkeren is het eerste uur bijna gratis. Men moet voor het parkeren een symbolische 10 cent betalen, waardoor de gemeente eenvoudig kan handhaven wanneer mensen daarna niet betalen wanneer ze langer parkeren. Dan gaat de boete niet naar de Staat, maar kan de gemeente het een naheffing noemen en vloeit het terug in de gemeentekas. Daarmee hoopt Schiedam de eigen handhaving te betalen.

6 reacties op “DUBBELTJESPARKEREN NOLENSLAAN SCHIEDAM NOG ONZEKER

  1. Ach wat een achterhaald artikel. Volgens mij heeft het college van b&w Schiedam besloten om het parkeren in Schiedam Zuid ( en dus ook de Nolenslaan) volledig van tafel te halen.
    Ook was de Nolenslaan nooit voor dubbeltjes parkeren maar juist voor gratis parkeren . En mocht de gemeenteraad besluiten ( hetgeen dus niet is gebeurd) om toch betaald parkeren in te voeren dan wilden wij experimenteren met de eerste 2 uur gratis parkeren. Overleg met ambtenaren was wel gepland ( was ook 2 x afgezegd door de gemeente ) maar heeft geen enkele zin als er toch geen betaald parkeren komt.
    Wellicht aardig om dit artikel te rectificeren?
    Ben Dubbeldam , winkelstraatmanager Nolenslaan.

  2. De oplossing voor welk probleem is dit? Het is er soms wel wat druk maar leid over het algemeen niet tot problemen. Maar je zal als gemeente ook eens aan de middenstand mogen denken. Die hebben het laatste jaar het toch al lastig genoeg gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *