RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRUGSHANDEL VLAARDINGEN TER DISCUSSIE

VLAARDINGEN- D66 wil een eventuele gereguleerde wietteelt in Vlaardingen bespreken. Daarvoor heeft de partij vijf sprekers uitgenodigd om vanuit hun eigen expertise toe te lichten wat de kansen en gevolgen zijn van de regulering van wietteelt. De onderwerpen gezondheid, criminaliteit en economie zullen hierbij aan bod komen.

De fractie van de CU-SGP in Vlaardingen betwijfelde sterk of het stadsbestuur werkelijk een onderzoek kan instellen naar gereguleerde wietteelt in de Haringstad. De CU-SGP trok van leer tegen drugs en voor de volksgezondheid.  Drugs zijn ‘gewoon’ geworden en hebben veel verslaafden tot slachtoffer gemaakt. Inmiddels is het aantal coffeeshops teruggedrongen, zeker in de buurt van scholen en worden wietplantages stelselmatig opgerold. Dit zijn, volgens de CU-SGP, stappen in de goede richting.
De fractie van de CU-SGP in Vlaardingen betwijfelde in januari openlijk of het stadsbestuur werkelijk een onderzoek kan instellen naar gereguleerde wietteelt in de Haringstad. De CU-SGP trok van leer tegen drugs en zei op te komen voor de volksgezondheid: ‘Drugs zijn ‘gewoon’ geworden en hebben veel verslaafden tot slachtoffer gemaakt. Inmiddels is het aantal coffeeshops teruggedrongen, zeker in de buurt van scholen en worden wietplantages stelselmatig opgerold’. Dit zijn, volgens de CU-SGP, stappen in de goede richting.

Eind 2014 is er een motie van GroenLinks in de Gemeenteraad aangenomen, mede ondertekend door D66, die de burgemeester oproept de regulering van wietteelt te onderzoeken. Door een discussie-avond te organiseren, wil D66 inzicht krijgen in wat de gevolgen en kansen zijn wanneer Vlaardingen nog een stap verder zouden gaan, door wietteelt te reguleren. Omdat D66 Vlaardingen deze ontwikkeling onderschrijft, zal de fractie op 8 april vanaf 19.30 in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen een avond Ruim Denken organiseren. Aanwezig zijn:

Sjoerd Top, Districtchef Politiekorps Rotterdam-Rijnmond
Magda Berndsen, Tweede Kamerlid D66
Bert Blase, Burgemeester Vlaardingen
Dirk Korf, Professor UvA Criminologie
Wouter van Egmond, Voorzitter Platform Cannabisondernemingen Nederland.

Het publiek is van harte welkom deel te nemen aan het gesprek en de toegang is gratis.
Voor meer informatie klik HIER.