WATERWEG ACTUEEL

DRINKWATER VLAARDINGEN VEILIG

DRINKWATER VLAARDINGEN VEILIG

VLAARDINGEN- Het drinkwater in Vlaardingen is weer veilig en betrouwbaar. Het kookadvies is opgeheven. Dat laat waterbedrijf Evides weten. Dit geldt ook voor de twintig adressen in de Zuidbuurt in Maassluis. Diverse metingen tonen aan dat de E.coli-bacterie niet meer aanwezig is en dat de chloordosering heeft gewerkt. De chloorsmaak en -geur verdwijnen nog verder in de loop van deze week.

Dit weekend zijn tientallen watermonsters genomen in heel Vlaardingen, op verschillende dagen en op verschillende momenten. De meetresultaten tonen aan dat de E.coli-bacterie is verdwenen. Dit blijkt uit de uitgebreide analyses. Iedereen kan het kraanwater weer direct gebruiken om te drinken of eten mee te bereiden.

Alleen bij de maneges, scouting, volkstuintjes, Hockeyclub Pollux, Deltasport, Sportclub Victoria ’04 aan de Broekpolderweg geldt nog een kookadvies. Deze liggen aan een leiding die volledig is geïsoleerd van de rest van Vlaardingen. Zij worden hier individueel over geïnformeerd.

Er zijn aanwijzingen dat het is misgegaan bij werkzaamheden aan een grote toevoerleiding naar Vlaardingen. Evides heeft deze leiding inmiddels buiten gebruik genomen en is afgesloten en volledig volgezet met chloor. Het waterbedrijf werkt met uitgebreide hygiëne- en veiligheidsprotocollen en onder strikt toezicht. Deze situatie is daarom zeer uitzonderlijk.

 

Webradio Torpedo

november 13th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *