Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRIE FUNCTIES STADSGEHOORZAAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen wil van de Stadsgehoorzaal een compleet theatergebouw maken, dat drie functies heeft. Het moet dienen als stadspodium, als inspiratieplek voor talentvolle Vlaardingers en het moet plek bieden voor creatieve evenementen.
Stadsgehoorzaal 1
De mix van programmering (professioneel en lokaal) vormt een samenhangend geheel, gebaseerd op de behoeftes uit de stad en regio. Een inhoudelijke programmaraad adviseert per genre over het theaterprogramma vanaf 2016. De programmaraad is een afspiegeling van de Vlaardingse samenleving.

Als er geen podiumprogrammering is, blijft het gebouw in gebruik. Met onder meer repetities van amateurgezelschappen, ruimte voor ondernemers om te werken en partners te ontmoeten, congressen, buurtprojecten, schoolprojecten en horeca. De Stadsgehoorzaal kan fungeren als hybride leeromgeving, huiskamer, grand-café en feestzaal voor de stad.

De nieuwe rol van de Stadsgehoorzaal wordt gedragen door een klein professioneel team en een grote groep ambassadeurs en vrijwilligers. Samen vormen zij een stevig Vlaardings team, dat zich inzet voor de stad. Op alle vlakken, van programma tot techniek en van service tot marketing: een Vlaardingse Crew, de bemanning!
Inkomsten moeten komen uit de zakelijke markt, kaartverkoop, huuropbrengsten, horeca, cultuurfondsen, culturele investeerders en particuliere gevers in de vorm van StadsVrienden. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het plan van aanpak van de Stadsgehoorzaal. Zij stellen in de voorjaarsnota voor éénmalig 750.000,- euro te reserveren, te verdelen over drie jaar, voor de opstart van de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *