Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRIE BEDRIJVEN VLAARDINGEN DOOR ZONDER VERGUNNING

VLAARDINGEN- Drie bedrijven in Vlaardingen hebben geen vergunning nodig, ondanks mogelijke overlast voor de omgeving. Deze bedrijven moeten zich wel houden aan de milieuregels die zijn opgesteld in het Activiteitenbesluit en de bijbehorende regeling. De bedrijven moeten de werkzaamheden vervolgens melden bij het bevoegd gezag.

Het gaat om Moffelindustrie H. van Egmond B.V. (Bellstraat 11), Autobedrijf Jako (Energieweg 24B), Garage Bolle (Vulcaanweg 41G).

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, hebben op grond van de Wet milieubeheer een vergunning nodig, maar voor verschillende categorieën van bedrijven geldt alleen een melding op grond van het Activiteitenbesluit.

In het Activiteitenbesluit zijn per soort milieubelastende activiteit (bijvoorbeeld metaalbewerking) regels opgenomen. Daarnaast zijn er ook regels per soort milieubelasting (bijvoorbeeld geluid). Soms is het mogelijk om met ‘maatwerkvoorschriften’ af te wijken van de regels van het Activiteitenbesluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *