Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DREIGENDE PROBLEMEN BIJ AANBESTEDING THUISZORG SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Er dreigen problemen rond de aanbesteding van de thuiszorg voor Schiedamse ouderen, meldt het raadslid Guido Antunes (GroenLinks). Antunes maakt zich zorgen, want op 1 januari 2020 gaan de nieuwe contracten van de zorgaanbieders in, maar er zou nog niets zijn geregeld. Antunes: “ De mensen moeten duidelijkheid krijgen en vooral de geruststelling dat hun zorg gewaarborgd is. Ik wens onze wethouder veel wijsheid toe. Wijsheid die haast heeft, want tot 1 januari 2020 is nog minder dan 100 dagen. Ik tel af.”

Het probleem speelt alleen bij de aanbesteding van de thuiszorg voor ouderen. Antunes: “Alle zorgorganisaties konden zich inschrijven voor de verschillende onderdelen, maar het bleek dat op het onderdeel thuiszorg ouderen geen inschrijvingen kwamen. De organisaties dachten niet genoeg te kunnen voldoen aan de vraag die was uitgezet. Althans, niet tegen de vergoeding die er tegenover stond. Het effect is nu dat voor jongeren de zorg na 1 januari 2020 verzekerd is, maar voor de ouderen is er nog geen nieuwe aanbieder. De wethouder moet dus nu in gesprek met de huidige aanbieders om de zorg tijdelijk te verlengen totdat er een nieuwe aanbieder is gevonden.”

Wat Antunes betreft is deze situatie een direct gevolg van de marktwerking in de zorg, die er niet voor heeft gezorgd dat de zorg is verbeterd voor de mensen die het nodig hebben.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘DREIGENDE PROBLEMEN BIJ AANBESTEDING THUISZORG SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *