Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DREAMRUN KOMT NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- De jaarlijks Dreamrun komt op 2 juni naar Schiedam. De Dreamrun is een non stop estafette vanaf Duinkerken tot Schiedam. De route in Schiedam loopt van de Rotterdamsedijk tot aan de scouting BHV Schiedam aan het Burgemeester van der Lippad. De lopers trekken door de jeneverstad van 17.00 uur tot 20.00 uur.

In 1998 is door enkele personeelsleden van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam het plan opgevat om mee te doen aan de Roparun. Doel van het team was om, door een sportieve prestatie, geld in te zamelen voor de Paliatieve zorg.

In november 2007 is er voor het eerst zelf een sponsorloop georganiseerd. Het doel enigszins aangepast. Het streven werd: Plezier creëren voor chronisch zieke en/ of gehandicapte kinderen. In dit eerste jaar via de Stichting “Dreamnight at the Zoo”. Lopend en fietsend zijn de Diergaarde Blijlopers vanaf Diergaarde Blijdorp naar Chester Zoo in Engeland gegaan.

Sinds 2007 is er bijna  jaarlijks een Dreamrun georganiseerd.

Elk jaar een andere route, een ander thema, telkens met het doel chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen een ‘glimlach’ te bezorgen. In de loop van de jaren hebben vele stichtingen een donatie mogen ontvangen via Dreamrun.

2019 word een jubileum jaar, want voor de 10e keer gaan de lopers van de Dreamrun op pad. Schiedam heeft de eer als finish te fungeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *