Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DRANGHEKKEN GEEN GEVAAR VOOR HONDENSPEELVELD SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De afzetting met dranghekken op de Havendijk in Schiedam-Gorzen is veilig. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Schiedam desgevraagd weten. De hekken staan sinds ruim een week voor het gat dat is ontstaan na een aanrijding, waarbij de balustrade zwaar beschadigd raakte. Onder het gat ligt een grasveld met een hondenspeeltuin. ‘De situatie is veilig. Het hondenspeelveld ligt er net naast’, laat de woordvoerder weten.

Een deel van het originele blauwe hekwerk is verleden week weggehaald om naar de metaalbewerker te brengen. Het repareren is handwerk. De gemeente verwacht dat het hek eind april weer kan worden teruggeplaatst.

Op 20 januari is het hek op de Havendijk beschadigd na een aanrijding. Het hek was in december juist hersteld na een eerdere aanrijding op precies dezelfde plek. Die eerdere schade ontstond op de avond van 20 december 2017. Toen ramde een 32-jarige bestuurder uit Schiedam met zijn auto het hek. Daarop brak het hekwerk af over een lengte van 7 meter en vielen hekwerk en auto naar beneden en kwamen op het grasveld terecht.

De situatie op 20 december 2017.
De gemeente neemt op dit moment geen specifieke maatregelen. ‘We nemen deze locatie wel mee in de reconstructie van de Havendijk, want we merken dat automobilisten hier helaas vaak te snel rijden’, aldus de woordvoerder van de gemeente Schiedam.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *