Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRAAIORGEL VLAARDINGEN RISKEERT BOETE 190 EURO

VLAARDINGEN- De orgelman riskeert in Vlaardingen binnenkort een boete van 190 euro wanneer het pierement speelt op weggedeelten waar het verboden is muziek te maken met een draaiorgel. Dit ter voorkoming of beperking van overlast voor weggebruikers en nabijheid gelegen woningen en bedrijven. De burgemeester kan straten aanwijzen waar dit verbod geldt.

De maatregel tegen het oer-Hollandse draaiorgel is een van de onderdelen uit een voorstel van het Vlaardingse stadsbestuur om bestuurlijke boetes op te kunnen leggen. De opbrengst van de boete komt rechtstreeks in de kas van de gemeente. Dit in tegenstelling tot een strafbeschikking. Het geld van deze laatste boete is voor de Staat.

Het draaiorgel is verwant met andere pijporgels, met als grootste verschil dat het draaiorgel wordt bediend door een bewegend muziekpatroon, meestal een kartonnen draaiorgelboek. De eerste draaiorgels werkten met een houten cilinder met daarop metalen pinnen en bruggen voor de aansturing van de ventielen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “DRAAIORGEL VLAARDINGEN RISKEERT BOETE 190 EURO

  1. Is dit specifiek bedoeld om het draaiorgel weg te pesten of zit er nog een redelijke gedachte achter? ( anders dan het geld ophalen voor de ambtenaren BBQ)

    Ik hoop dat de gemeente het draaiorgel als stukje Nederlandse cultuur wil koesteren en aan het hart drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *