Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOUANEHUISJE MAASSLUIS: THE ‘EARTH’ WITHOUT ‘ART’ IS JUST ‘EH’

MAASSLUIS- In de maand maart exposeert Anja Enthoven-van Leeuwen in het Douanehuisje. Zij is geboren in de Zuidbuurt en woont nu al weer 32 jaar in De Lier. Anja is autodidact en heeft zich verder ontwikkeld door in de boeken te duiken en vele cursussen te volgen. Inmiddels geeft zij zelf teken- en schildercursussen, workshops op verschillende locaties en binnenkort ook in haar eigen atelier in De Lier.

Anja zegt over haar werk: ‘Ik geniet van het schilderproces, zoeken naar de juiste balans in vorm, kleur en toon, van de onverwachte reacties van verf en kleur. Heerlijk om te onderzoeken, te experimenteren met diverse materialen, te spelen….

Juist omdat ik zelf zo kan genieten van het schilderproces heb ik 12 jaar geleden de stap genomen om teken/schildercursussen en ook workshops te gaan geven. Dat vind ik behalve erg leuk ook nog eens heel inspirerend!’

Voor de expositie in het Douanehuisje heeft zij voor het thema ‘van winter naar ‘t ontluikend voorjaar’ gekozen. Het sluit aan bij het tijdstip, de maand maart, waarin zij exposeert en is ook gekozen omdat ze altijd enorm kan genieten van de overgang van de winter naar de lente.

Voor deze expositie heeft ze onder andere met aquarel- en acrylinkten gewerkt op geschept Khadi-papier uit India. De combinatie van het ruwe papier met het soms fragiele van aquarel is verrassend, getuige ook de vele positieve reacties die zij heeft mocht ontvangen.

Op de zaterdagen en zondagen vanaf 7 t/m 29 maart kunt u van haar werk genieten. Ze is er ook voor extra informatie. Tevens kunt u haar er aan het werk zien.

Openingstijden 14.00 tot 17.00uur.

U bent van harte welkom!

Zie ook http://oogopschilderkunst.nl

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *