Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOSTOJEVSKI KWARTET VIERT LUSTRUM IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Dostojevski Kwartet bestaat vijf jaar en viert dat op zondagmiddag 13 oktober met een jubileumconcert in de Westvest90-kerk in Schiedam. Naast prachtige strijkkwartetten van Beethoven en Prokofjev staan er ook werk van Henriëtte Bosmans en een speciaal voor het kwartet geschreven stuk van Wilma Pistorius op het programma. In dit hedendaagse werk ligt de nadruk op wat de componiste als vrouwelijke klanken beschouwt. Het is een ode aan de luchthartigheid en aan de wens om te leven. Daar weet het energieke Dostojevski Kwartet wel raad mee.

“Wij brengen onze favoriete stukken van de afgelopen vijf jaar”, zegt altvioliste Lisa Eggen. “Het Eerste strijkkwartet van Prokofjev bijvoorbeeld spelen we al sinds onze oprichting. We waren er alle vier meteen verliefd op. Als beginnend kwartet ben je op zoek naar een eigen klank en een manier om soepel en organisch samen te spelen. Dit werk heeft ons daarbij enorm geholpen. Het Strijkkwartet op. 18 nr. 2 van Beethoven speelden we tijdens ons debuut in Het Concertgebouw in Amsterdam. Een heerlijk en opgewekt stuk muziek dat goed bij ons karakter past.”

Over het Dostojevski Kwartet

Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht. Charlotte Basalo Vazquez (viool), Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. In de korte tijd dat ze samen zijn, gaven ze al concerten in onder meer De Doelen, Het Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ. Ze waren te horen tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Musique à Flaine en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Ook waren zij te gast in het televisieprogramma Podium Witteman.

Dostojevski Kwartet

Zondag 13 oktober 2019, aanvang 15.00 uur

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam

Tickets & Info: www.westvest90.nl en 06-29 354 520. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 14.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *