Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOOR LOCKDOWN MEER STRIJD TEGEN EENZAAMHEID MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het gemeentebestuur van Maassluis wil extra geld uittrekken om eenzaamheid aan te pakken. Het wil daarom 68.150 euro toevoegen aan het budget voor de uitvoering van de aanpak eenzaamheid.

Wethouder Corine Bronsveld (CDA): “Wij zetten in Maassluis in op een brede aanpak van eenzaamheid. Wij kiezen voor oud en jong. Door onderzoek weten we dat mensen met psychische problemen of met een beperking, niet-westerse migranten, jongeren en alleenstaande moeders zich ook vaak eenzaam voelen. Wij hebben oog voor alle Maassluizers.”

Maassluis besteedt al jaren aandacht aan eenzaamheid onder inwoners, maar door de lockdown is er nu behoefte aan extra activiteiten. Toegegeven wordt dat de vrijheidsbeperkingen enorme impact hebben op het leven van mensen en hun gevoelens van eenzaamheid. Meer mensen dan voorheen komen hun huis niet uit, krijgen geen bezoek en voelen zich eenzaam.

Met het extra budget worden de komende twee jaar vele kleine initiatieven van inwoners en organisaties ondersteund. De activiteiten kunnen voor de hele stad zijn maar ook specifiek voor een bepaalde wijk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *