Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOOR LOCKDOWN: KWIJTSCHELDING HUUR SPORTCLUBS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er komt een kwijtscheldingsregeling van de huur voor Schiedamse amateursportverenigingen voor hun accommodaties. Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft dat bekend gemaakt. De kwijtschelding volgt op de regeling voor uitstel van betaling voor de periode 1 maart tot 1 juni. Dit als gevolg van de lockdown waarin Nederland is gestort door het kabinet Rutte.

Lamers: “Dit is wel een regeling waar de vereniging op zaten te wachten. We zien dat de uitstel van betaling voor de korte termijn een goeie maatregel was, maar langzamerhand staat het water hen aan de lippen, ze zijn hun inkomsten kwijt, de kosten gaan wel gewoon door, niet alleen de huur, maar ook de bezoldiging van trainers en andere professionele ondersteuners, soms zijn er zelfs verenigingsorganisatoren in dienst. Ja, dat moet allemaal geregeld worden en om die reden gaan we die kwijtscheldingsregeling introduceren.”

Voor de kwijtschelding kunnen de verenigingen zich aanmelden bij de gemeente. Verwacht wordt dat niet alle sportverenigingen van de regelingen gebruik zullen maken.

Foto: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *