Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DOOR GEMAAKTE FOUTEN GEEN WINTERTERRAS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- “Voor het Winterterras is niet een potje… Wij kunnen niet even ergens iets vandaan halen.” Met luide stem schalt burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) die mededeling de Stadsgehoorzaal in, waar de Vlaardingse gemeenteraad vol verbazing kennis neemt van de subsidiestop voor de ijsbaan in het Oranjepark.

De zaal is in beroering. Ben Trooster van Beter voor Vlaardingen brengt als eerste het ‘gerucht’ ter sprake: ”De wethouder wil zich niet houden aan de afspraken met het Winterterras.” Gilles Pappers (ONS): “Ik ben geschokt dat het Winterterras dit jaar niet doorgaat.” Marcel Kerkhof (fractie Kerkhof) zegt dat communicatie bij het Winterterras wel beter geregeld had kunnen worden.

Bij de PvdA merkt Stefanie Solleveld op dat de subsidie voor het Winterterras uit de pot van het parkeerfonds komt, maar dat is voor dit jaar niet geregeld, omdat nog gewerkt wordt met de begroting van 2019. Een nieuwe begroting is niet aangenomen door de gemeenteraad. Deze is niet sluitend vanwege het tekort van naar schatting 24 miljoen euro. Solleveld: “Dat is nu feitelijk het probleem. We lopen weer achter de feiten aan, want het had gewoon eerder geregeld moeten zijn.“

Eenhoorn beaamt: “Als het niet begrotingstechnisch is neergelegd dan is het er niet! We moeten onze inwoners niet voor de gek houden. Wij hebben die ruimte niet. Dus als we het Winterterras willen, ik ben daar afgelopen winter met twee kleinkinderen geweest en het was fantastisch, maar als we dat willen doorzetten, dan moeten we als politiek even buiten de politiek op weg naar de stad gaan, naar de mensen gaan, naar inwoners gaan en naar het bedrijfsleven gaan en met zijn allen proberen om dat gat dicht te fietsen. Dan staan we allemaal pal.”

Trooster: “Ik heb begrip voor uw woorden, maar u zegt onder andere, u heeft het over begrotingstechnisch. Dan hebben we toch een fout gemaakt? Het had toch in de begroting moeten staan?“

Eenhoorn: “Ik constateer wat er nu is. Ik geef geen oordeel over wat er is gebeurd, maar ik constateer dat het nu de situatie is. Het is aan u, de politiek om een oordeel te geven over of er wel of niet een fout is gemaakt.”

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks): “Dat er verwachtingen zijn gewekt omtrent het vaker subsidiëren van het Winterterras dat zou kunnen. Ik had natuurlijk niet moeten zeggen, er komt geen Winterterras, wan daar gaan wij niet over. Sterker nog, het zou heel goed zijn als er wel een Winterterras komt. Alleen wij hebben geen subsidie beschikbaar voor het Winterterras. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er voldoende middelen voor vrij komen vanuit de samenleving zelf.”

Foto (Arne van der Zande): gemeenteraad bijeen in Stadsgehoorzaal

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *