Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOOD HAMIDOU SCHIEDAM OPNIEUW OP TV

Een tante van de doodgereden  Hamidou riep in november de schuldigen op zich te melden. De oproep werd gedaan ter afsluiting van een stille tocht voor Hamidou. In de tocht door Schiedam-Groenoord liepen enkele honderden mensen mee, onder wie de burgemeester en enkele raadsleden.
Een tante van de doodgereden Hamidou riep in november de schuldigen op zich te melden. De oproep werd gedaan ter afsluiting van een stille tocht voor Hamidou. In de tocht door Schiedam-Groenoord liepen enkele honderden mensen mee, onder wie de burgemeester en enkele raadsleden.
SCHIEDAM – De politie zet nog een keer alles op alles om de zaak op te lossen rond het een dodelijk ongeluk op de Laan van Bol’es in Schiedam-Groenoord. De tv-programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond besteden deze week aandacht aan de door van de destijds 21-jarige Hamidou Laiti.

Het ongeluk gebeurde op 6 november 2015 op het zebrapad met een auto die vier dagen eerder in Vlaardingen was gestolen. Het intensieve onderzoek en alle media aandacht leidden tot nu toe niet tot de identiteit van de inzittenden en bestuurder.

Het slachtoffer werd op die 6e november rond 22.10 uur geschept door de gestolen auto. Hij overleed ter plaatse. Zo’n 100 meter verder op de Laan van Bol’es troffen agenten de betrokken auto leeg aan. Bij controle bleek de auto op 2 november gestolen te zijn op de Van Hogendorplaan in Vlaardingen. In het onderzoek hield de politie tot nu toe vijf jongens aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en/of diefstal van de auto. Op dit moment zit er niemand meer vast, maar de eerder aangehouden personen zijn nog wel verdachten. De politie is nog steeds vastberaden om deze zaak op te lossen. Al eerder is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 7500 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Opsporing Verzocht is dinsdag om 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Met uw tablet, laptop of smartphone kunt u ook kijken op het second screen. De herhaling van de uitzending is woensdag rond 12.00 uur op NPO 2. Ook dan is het second screen online. Wilt u de zaak nog eens terugkijken? Kijk dan op deze speciale pagina van Opsporing Verzocht. Bureau Rijnmond is donderdag om 17.20 uur en het programma wordt dan ieder uur herhaald tot vrijdag 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *