WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOELPUNTENSPEKTAKEL CWO – CHARLOIS

VLAARDINGEN- In een wedstrijd met veel strijd en doelpunten maakte CWO een eind aan de zegereeks van Charlois. Opnieuw liet CWO zien gelijkwaardig te zijn aan de beste teams van 2D. Het verdiende ook deze keer meer dan één punt maar een ongelukkig eigen doelpunt voorkwam de overwinning.

In de beginfase was Charlois wat sterker als CWO en al na zes minuten werd uit een corner de 0-1 ingekopt. Drie minuten later was het al weer gelijk toen Rick Pleijsier van 20 meter de bal op het doel schoot, onbereikbaar voor de keeper 1-1. Twee minuten later kon dezelfde keeper wel redding brengen na een schot van Rick van der Struis. Nog voor er een kwartier om was kwam Charlois opnieuw op voorsprong, de verdediging van CWO was niet snel genoeg en Ian Slagboom was kansloos 1-2. In de 22e minuut had Jeroen van der Swaluw een kans op de gelijkmaker maar zijn volley ging over het doel. Een minuut later was het wel raak Jurgilio Limon gaf de bal voor het doel en Rick van der Struis kopte de bal in de kruising 2-2. In de 27e minuut was het opnieuw raak Jurgilio Limon pakte even buiten het zestienmetergebied de bal af en schoot onhoudbaar in 3-2.

Ook hierna kregen beide teams nog kansen. Eerst was het Jurgilio Limon die de bal bij het eigen doelgebied kreeg en op snelheid tot aan het strafschopgebied van Charlois kwam, zijn schot ging echter net naast het doel. Aan de andere kant haalde Jordi de Bruin de bal van de doellijn nadat deze werd ingekopt.

Ook na de rust waren er weer volop kansen. De eerste was voor Charlois. Ian Slagboom bracht in eerste instantie redding en de rebound ging net voorlangs. In de 50e minuut trapte Ian Slagboom de bal ver uit, deze stuiterde over een verdediger van Charlois en kwam bij Rick van der Struis die er 4-2 van maakte. Even later moest de keeper van Charlois opnieuw redding brengen op een hard schot van Jurgilio Limon en hij kon de bal nog net tot corner verwerken. In de 65e minuut werd een mooie aanval van Charlois afgerond met een hard schot dat in de hoek werd gekruld 4-3. Charlois voelde dat er meer in zat en bleef aanvallen. In de 74e minuut werd het dan ook 4-4. Het bleef echter niet lang gelijk drie minuten later passeerde Mike van der Meer de verdediging van Charlois met een fraaie panna en gaf de bal voor het doel. Rick van Haren, die ingevallen was voor Rachid Bouali schoot de bal van dichtbij hard in 5-4. Ook deze keer bleef deze stand niet lang op het scorebord. Twee minuten later was het alweer gelijk. Een voorzet van Charlois werd door Jimmy Onderdelinden ongelukkig geraakt en verdween in het eigen doel 5-5. Beide teams gingen nog vol voor de overwinning. Een schot van Mike van der Meer ging over het doel. In de 87e minuut leek CWO nog op voorsprong te kunnen komen toen Rick van der Struis alleen voor de keeper van Charlois verscheen, hij schoot hard in maar de keeper redde uitstekend.

Zaterdag speelt CWO uit tegen DCV, deze wedstrijd begint om 15.00 uur.