WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOELPUNTENFESTIJN IN ‘T NIEUWELANTPARK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- CWO dat vorige week haar eerste welverdiende competitiepunt pakte, mocht vandaag aantreden tegen NSVV. Deze ploeg had vorige week titelfavoriet DCV met 4-0 verslagen en liet vanaf de aftrap zien dat zij vandaag wederom de drie punten wilde hebben. NSVV kreeg in de eerste minuut al een goede kans, echter deze ging nog naast. Je zou denken dat onze blauwwitte helden gewaarschuwd waren en op scherp stonden. Helaas was dit niet het geval. In de vierde minuut kon spits Lorenzo Pengel slim uit de rug van de CWO-verdediging lopen, hij werd op zijn wenken bediend en de bal links van keeper Evora binnen schuiven en de 0-1 op het scorebord zetten. Onze blauwwitte helden waren direct wakker en trokken langzaam het spel naar zich toe. Na een kwartiertje spelen waren het de broertjes Kadri, die combinerend voor he teerste gevaar voor het doel van NSVV zorgde. CWO bleef met goed combinatievoetbal op het natte veld NSVV onder druk houden en kreeg na ’t missen van een vijftal goede kansen, loon naar werken. Taha Kadri, die weer ouderwets op dreef was, werd in de zestienmeter gevloerd. Scheidsrechter Gieles kon niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen. Mike van de Meer wist wel raad met deze kans en schoot de bal onhoudbaar achter keeper Kruijthof tegen de touwen. Met een 1-1 stand en een goed gevoel, zochten onze blauwwitte helden het bakkie thee op.

CWO pakte na de rust de draad weer op en zette NSVV gelijk weer onderdruk. De eerste echte kans was in de zevende minuut voor NSVV, de bal belandde gelukkig in het zijnet. Nadat Rick van Haren in de tiende minuut de bal net naast had geschoten. Was het na ruim een kwartier ballen weer raak voor CWO. Jimmy Onderdelinden wist met een strakke pass van achteruit Rick van der Struis te bereiken, tussen twee verdediger draaide Rick mooi weg en schoot de bal links van de keeper binnen. De verdiende voorsprong van 2-1 werd genoteerd. NSVV zette een tandje bij en liet zien dat zij zich niet zomaar naar het slachthuis lieten sturen. In de vierentwintigste minuut maakte de gasten de gelijkmaker. Wederom werd een onoplettendheid CWO fataal. Lorenzo Pengel liep wederom uit de rug van de CWO-verdediging en wist de uitkomende Evora met een lob te passeren. Beide ploegen bleven knokken en dat leverde aan beide kanten kansen op. In minuut 38 was het de hardwerkende Jeroen van der Swaluw die vanaf rechts voorgaf op de geheel vrijstaande Rick van Haren. Rick liet dit buitenkansje niet voorbij gaan en kopte de bal diagonaal links van de keeper binnen. Zou de eerste overwinning van dit seizoen binnen zijn? De blauwwitte BARside vierde al stilletjes een feestje. Zeker toen scheidrechter Gieles een paar minuten voor tijd, wegens het maken van een slaande beweging naar de tegenstander door een NSVV-speler, deze speler met direct rood richting de douches stuurde. Hoewel de beste kansen voor CWO waren en de DJ Joshua al de polonaisemuziek opzette, was het NSVV dat uiteindelijk het laatste lachte. Ver in de blessuretijd mocht NSVV op de rand zestienmeter een vrijetrap nemen, invaller Romano Niamut ging achter de bal staan en krulde deze rechts van de muur langs keeper Evora. Tot teleurstelling van onze blauwwitte helden en het enthousiaste publiek bleef het 3-3 en mocht CWO na het uitstekende spel met één mager puntje de douches opzoeken.

Opvallend deze zaterdag:

– CWO liet zien goed te kunnen voetballen, maar moet zichzelf een keer belonen met een overwinning;